Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ne mislim da će biti lako

Autor: Ante Rogić

15.07.2010. 22:00
Ne mislim da će biti lako

Foto: Filip BRALA



Nakon dva poništena natječaja, nebrojeno novinarskih tekstova i cijele zavrzlame, napokon je po okončanju trećeg natječaja u godinu dana izabran ravnatelj Arehološkog muzeja Zadar. Između Smiljana Gluščevića i Kornelije Appio Giunio ministar kulture odlučio se za Gluščevića. Dakle, sljedeće četiri godine dr. sc. Smiljan Gluščević sjedit će na mjestu ravnatelja jednog od dva državna muzeja u Zadru.
Do izbora Gluščevića dužnost ravnatelja Arheološkog muzeja obavljao je dr. sc. Dražen Maršić. On se je uz Gluščevića javio na dva poništena natječaja, a naposlijetku se ipak odlučio vratiti na staro radno mjesto, na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru.
Maršić je ravnateljsko mjesto službeno prepustio Gluščeviću u ponedjeljak, a novi ravnatelj odmah se uhvatio posla.
– Prošli petak sam dobio obavijest, a u ponedjeljak je obavljena primopredaja. Do utorka trebamo poslati godišnje programe za 2011. godinu prema Ministarstvu kulture, tako da sam upao usred velikih poslova. Ne mislim da će biti lako, ali ću se truditi obavljati posao što uspješnije, kazao je Gluščević. Danas je prvi sastanak stručnog vijeća, a potom i Upravnog vijeća muzeja, koje treba potvrditi neke odluke, poput navedenih godišnjih programa. Novi ravnatelj uhvatio se u koštac i s aktualnim stvarima pa su tako napravljeni letci za izložbu Egipatske mumije, te je jučer ujutro počela distribucija istih.