Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Brazilci na Boriku demonstrirali capoeiru

15.07.2012. 22:00
Brazilci na Boriku demonstrirali capoeiru


Projekt “URBAN JAM 023 – hip hop, a ne dop!” koji se održava peti put zaredom, a radi se o projektu mladih izvođača, koji obilježava Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti 26. lipnja, ove je godine ujedno podakcija međunarodnog demokratskog projekta mladih pod nazivom RAP – Real active participation. I ove godine naglasak je na kreativnosti, kako plesnoj tako i na drugim poljima, a zanimljivim programom projekt je ovoga vikenda predstavljen na nekoliko zadarskih lokacija.
U sklopu projekta u subotu se tako na plaži Borik plesao hip-hop u kombinaciji s capoeirom. Za sve zainteresirane slobodan trening održao je Mestre Sidney Fumaça Martins iz Rio de Janeira u suradnji s Capoeira školom Carcara iz Berlina. Kako je rekla Lucija Mikas iz udruge IN FLUX, glavnog organizatora projekta u Zadru, do ove radionice došlo je neformalnim putem, no ona se savršeno uklopila u ono što Udruga ovim projektom nastoji promicati.
Dan poslije, nakon plesanja capoeire na vrućem pijesku u prostorijama udruge IN FLUX održane su plesne radionice urbanih plesova pod vodstvom Veronice Ike Bernardis iz Italije, a plesna dvorana Udruge dobila je i novo ruho nakon radionice oslikavanja grafitima na inicijativu i materijalnu pomoć lokalnih grafitera. Sinoć je održan i drugi izvedbeni dio projekta pod nazivom “URBAN JAM 023” s plesnim natjecanjima. Već tradicionalno u Arsenalu su se predstavili plesači različitih uzrasta u popularnim hip hop borbama.
Projekt se nastavlja i dalje i to okruglim stolom radnog naziva “Razvoj lokalne politike za mlade”, a iako je datum još uvijek nepoznat, organizatori najavljuju dijalog velikog broja stručnog kadra, predstavnika političara, predstavnika Grada Zadra i Zadarske županije te mladih.