Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Foto dani mladih bolji, ispunjeniji i duži no ikad

15.07.2012. 22:00
Foto dani mladih bolji, ispunjeniji i duži no ikad


Na noćnoj izložbi predstavljeno je dvadesetak radova s prošlih Foto dana mladih


Sljedeći Foto dani mladih bit će bolji, ispunjeniji i duži no ikad do  sada, a ugostit će ih upravo  Zadar. Najavljeno je to sinoć  na konferenciji za medije koju su vodili voditelj projekta  Filip Trezner i Marko Mikšić,  a tim povodom organizirana  je i noćna izložba na kojoj je  predstavljeno dvadesetak radova s prošlih Foto dana  mladih te je napravljena masovna fotografija na Pozdravu Suncu koja će krasiti plakat zadarskih Foto dana mladih 2013.
Zadar će ovu manifestaciju kao domaćin ugostiti u  svibnju 2013. godine u  Omladinskom hostelu Zadar, a više o projektu rekao je  Filip Trezner:
– Ove godine Foto dani  mladih trajat će dvostruko  dulje, umjesto dosadašnja tri  bit će to šest dana. Imat će  više sudionika, bogatiji program kako za njih, tako i za  građane grada Zadra, rekao  je Trezner najavljujući prezentacije i radionice o fotografiji za osnovne i srednje  škole, izložbe fotografija, sajam polovne opreme za fotografe i slično.
Prije dolaska u Zadar projekt će obići deset hrvatskih  gradova gdje će biti prezentirano dvadesetak najboljih  fotografija s ovogodišnjih  Foto dana. Na taj način, kako je rečeno na konferenciji,  nastojat će se privući mlade,  ambiciozne fotografe da se  prijave na Foto dane koji će  se održati u Zadru. Samo  najbolji koji budu odabrani  doći će u Omladinski hostel  u Zadru gdje će sudjelovati u  programu.
– Ovim putem pozivam sve  Zadrane koji imaju bilo kakvu ideju o suradnji da nam se  slobodno jave i, naravno, svi  sponzori su dobrodošli. Pozivamo, također sve mlade  da se prijave i sudjeluju u  programu ovdje u Zadru,  pozvao je Trezner.
Više o postupku prijava i  sudjelovanju kazao je Marko  Mikšić koji je naglasio da  prijave za ovogodišnje Foto  dane mladih počinju već 4.  listopada ove godine, a završavaju 10. travnja 2013.  godine. Među novitetima koji su uvedeni jest i dob fotografa koji moraju biti stariji od 20 godina, broj prijava  je neograničen, a najbolje će  odabrati selekcijska komisija. Od ove godine uvedena je  i minimalna kotizacija za izvođenje programa. Nakon  natjecateljskog dijela programa bit će izabrane po jedna najbolja fotografija iz  kategorija Kulturna baština,  Prirodna baština i Mladi u  hostelu, te će biti odabran  najbolji fotograf. Za sve informacije o projektu zainteresirani su upućeni na facebook stranicu Foto dani  mladih.