Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najvažnije je – Jedinstvo!

15.07.2012. 22:00
Najvažnije je – Jedinstvo!


Službeno, bio je to trening u kojem je Zadru u goste došlo Jedinstvo iz Bihaća. Upravo tako, trening, a ne utakmica jer bez posebnih odobrenja međunarodne prijateljske utakmice više se ne mogu igrati. Neslužbeno, bila je to zadnja provjera momčadi sa Stanova prije početka nove sezone u Prvoj HNL. Konačno, službeno ili neslužbeno Zadar i Jedinstvo odigrali su nešto što se može nazvati zatvorenim trening dvobojem, a takvo što, čini se, pravila ipak ne zabranjuju.
Završilo je 5:1 za Zadar, ali tako uvjerljiv rezultat Dalibora Zebića i društvo ne bi trebao zavarati. Jedinstvo je tek počelo s trening utakmicama, a Zadrani bi trebali biti na optimalnoj razini budući da za šest dana kreću u borbu za bodove. Osim toga, momčad iz Bihaća nastupa u drugom rangu susjedne države, pa je jasno da je i njihova kvaliteta ispod one koju bi trebao imati prosječni hrvatski prvoligaš.
Kvaliteti protivnika unatoč, za Zadar je pozitivno to što je postigao pet golova jer ako je točna ona da danas svi igraju nogomet, onda doista nikome nije lako zabiti toliko golova. Među strijelcima nije bilo Josipa Ivančića, za kojeg kažu da je na turniru u Širokom Brijegu vikend ranije postigao dva lijepa pogotka. Imao je Ivančić tri odlične situacije u prvih 45 minuta, ali nijednom nije bio precizan.
Kritična zadarska točna bila je obrana i to tijekom cijele utakmice. Najprije nije išlo s Igorom Prahićem na korektoru, pa je na tu poziciju sa zadnjeg veznog došao Jure Jerbić, ali svejedno obrana je i dalje “plivala”. Tomislav Brnadić, visoki stoper koji je došao iz Dugopolja u kombinaciji s Prahićem i Marijom Bilenom bio je vrlo mlak i spor u duel igri pa su gosti prije vodstva dvaput sami izlazili pred Gluića. Da je na drugoj strani terena bio kvalitetniji protivnik propusti zadnjeg reda još bi više došli do izražaja. Od novih igrača, a u Zadru su ovog ljeta samo trojica, predstavili su se i Ivan Conjar na desnom boku te Ivan Jolić u napadu. Conjar se uklopio u izdanja kakva od bočnih igrača Zadra gledamo posljednjih sezona, a Jolić je pokazao da je fizički spreman, premda je u posljednjem vrijeme bio bez kluba. Imao je Jolić i nekoliko asistencija te najavio da bi mogao biti pojačanje. Konačno, nakon jedne utakmice, koja to službeno nije ni bila, teško se može donositi bilo kakav zaključak, posebno ne onaj o pojedinačnom učinku igrača.


ZADAR – JEDINSTVO 5:1


Strijelci: 0:1 I. Drljača (20′), 1:1 Mršić (35′), 2:1 Brnadić (40′), 3:1 Šimurina (50′), 4:1 Bilen (64′), 5:1, Gržan (66′).
ZADAR: Glić, Prahić, Brnadić, Bilen, Conjar, Jerbić, Begonja, Banović, Vasilj, Ivančić, Mršić. Još su igrali: Ježina, Šimurina, Tokić, Rašo, Bilaver, Ćurjurić, Gržan, Sarić, Surać, Jolić. Trener: Dalibor Zebić.
JEDINSTVO: V. Drljača, Čizmić, I. Drljača, Nuspahić, Mujezinović, Hožić, Kovačević, Handžić, Trejić, Čahtarević, Ahmedović. Još su igrali Harbaš, Selimović, Nuhanović. Toromanović, Stupac, Mirvić, Kapetanović, Prošić, Begić, Muftić.




Mršićeva ozljeda


U 40. minuti uz liniju igrališta ostao je ležati Antonio Mršić. Start se nije činio opasnim, no Mršićeva desna noga ostala je ispod protivničkog igrača. Sa zadarske klupe čak nisu ni reagirali u prvi trenutak, ali kada se Mršić nastavio previjati od bolova bilo je jasno da nešto nije u redu. Srećom, kada se sve smirilo bilo je jasno da nije riječ o težoj ozljedi.
– U prvom trenutku svašta mi je prošlo kroz glavu. Bojao sam se i pogledati nogu – rekao je Mršić koji je jučer bio na terapiji kod Dade Burčula.
– Istegnuli su se ligamenti. Do utorka neću trenirati, a nakon toga bi trebalo biti sve u redu i bit ću spreman za Osijek.


Santini se priprema s Freiburgom


Ovaj vikend u Zadar je na kratko navratio Ivan Santini koji je tako iskoristio nekoliko slobodnih dana u svom novom-starom klubu. Zadarski napadač dogovorio je ostanak u Freiburgu za koji je nastupao prošlog proljeća. S obzirom da će s “crveno-crnima” proći pripreme Santini se nada odličnoj sezoni i punoj afirmaciji u Bundesligi.