Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U plesnom ringu ogledali se najbolji

15.07.2012. 22:00
U plesnom ringu  ogledali se najbolji


U Arsenalu su se međusobno borili plesači različitih uzrasta u nekoliko kategorija, a program je pratio DJ Chill, najpopularniji hip hop DJ u Hrvatskoj


Zadarski Arsenal ugostio je već tradicionalno plesno natjecanje hip hop betlova u organizaciji plesne udruge IN  FLUX iz Zadra. Natjecanje  pod nazivom “URBAN JAM  023” održano je u nedjelju  navečer kao drugi dio projekta “URBAN JAM 023 –  hip hop, a ne dop!” kojim se  obilježava Međunarodni  dan borbe protiv ovisnosti,  26. lipnja.
U Arsenalu su se  međusobno borili plesači različitih uzrasta u nekoliko  kategorija, a program je pratio DJ Chill, najpopularniji  hip hop DJ u Hrvatskoj.  Natjecanje se odvijalo u  kategorijama BBoy battles 1  vs. 1 (djeca i juniori), BBoy  battles 1 vs. 1 (seniori), Hip  Hop battles 2 vs. 2, BBoy  battles crew vs. crew, Hip  Hop battles crew vs. crew.  Lil’ Kiko, Gufi, Fantasia i  Ella, All for Funk Majke…  samo su neki od dobitnika  zadarskog natjecanja koji su  kućama otišli s medaljama i  nagradama. Osim plesnih  ekipa iz Hrvatske nastupili  su i plesači iz zemalja u  susjedstvu pokazujući kako  se zadarsko natjecanje pretvara u nezaobilazno mjesto  na karti ljubitelja hip hopa.
Na natjecanju su sudili  visoko rangirani inozemni i  domaći suci. Za hip hop  betlove to su bili Suzana  SUZ Čečura (Zagreb), Vedrana Grčić (Split) i Veronica IKA Bernardis (Italija) te za BBoy betlove  Marko FLEX Sajc-Budija  (Split), Alberto Pelus (Italija) i Nermin NERKO Zejnilović (BiH).
Natjecanje je bilo samo  dio bogatog programa mladih koji na ovaj način promiču život bez ovisnosti  dajući alternativu u  druženju i plesu.