Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U prevrtanju vozila poginuo 25-godišnji vozač, šestero putnika ozlijeđeno

15.07.2012. 22:00
U prevrtanju vozila poginuo 25-godišnji vozač, šestero putnika ozlijeđeno


Vozač megana (25) pretjecao je u zavoju fiat punto, zakačio ga retrovizorom i nakon toga sletio s ceste gdje je u prevrtanju poginuo. Šestero putnika koje je prevozio su ozlijeđeni, ali su izvan životne opasnosti


Tomislav C. (25), vozač renault megana, poginuo je u nedjelju ujutro na Dugom otoku, a liječničku pomoć zatražilo je šestero putnika koji su se s njim vraćali iz noćnog provoda u Savru. Nesreća se dogodila na dijelu prometnice koja povezuje mjesta Božavu i Veli rat malo prije pet sati, jer je mladi vozač izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio u nekoliko metara duboku provaliju.
– Očevidom je utvrđeno da je vozač upravljajući osobnim vozilom najprije krenuo u pretjecanje fiat punta zadarskih registracija za čijim je upravljačem bio 21-godišnjak i to na mjestu gdje je prometnim znakom pretjecanje zabranjeno. Tijekom te radnje došlo je do kontakta između vozila, uslijed čega je 25-godišnjak izgubio nadzor, sletio s kolnika i nekoliko se puta prevrnuo – rekli su u dežurstvu OKC-a PU zadarske dodajući kako je u nesreći vozač na mjestu preminuo, dok je svih šestero putnika ozlijeđeno.
Prema onoj neslužbenoj priči koja se jučer među mještanima Dugog otoka prepričavala, dvojica mladića, 25-godišnjak za upravljačem očeva megana i 21-godišnjak u puntu s kojim je bilo troje putnika, neko su se vrijeme utrkivali na uskoj otočnoj cesti, da bi se nakon ulaska u zavoj, “zakačili” retrovizorima što je bilo dovoljno da pri velikoj brzini megan sleti s kolnika. Svi putnici, njih šestero u dobi od 16 do 41 godine, ozlijedili su se, ali su ostali su pri svijesti i odmah o događaju obavijestili Hitnu pomoć.
– Zbog teških ozljeda glave i prsnog koša dvoje pacijenata zadržano je na Odjelu neurologije, a ostalih četvero kojima su utvrđene samo lakše ozljede, pušteno je na kućnu njegu. Teže ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti, njihovo je stanje sada stabilno – rekao je dr. Robert Karlo, dežurni liječnik na Hitnom kirurškom prijemu u Općoj bolnici Zadar.
Neslužbeno doznajemo kako su dvojica muškaraca u dobi od 41 i 16 godina teško ozlijeđena, dok su 22-godišnja djevojka, godinu dana mlađi mladić i dva dječaka od po 15 godina lakše ozlijeđeni. Vraćali su se s ljetne svirke u Savru gdje je u subotu navečer gostovao Viktorija bend.