Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mukom i strpljenjem do nakita od kovanih metala

Autor: Ante Rogić

15.07.2013. 22:00
Mukom i strpljenjem do nakita od kovanih metala

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



“Crveno i žuto” naziv je izložbe unikatnog nakita od kovanih metala kojim se autor počeo baviti još prije dvadesetak godina, točnije prije početka Domovinskog rata


U ulaznom dijelu Gradske knjižnice od jučer je postavljena izložba Predraga Gulama. “Crveno i žuto”, naziv je izložbe unikatnog nakita od kovanih metala, kojim se autor počeo baviti još prije dvadesetak godina, točnije prije početka Domovinskog rata.
– Time sam se bavio prije rata, zapravo jednu, dvije sezone. U crkvi sv. Petra i Andrije sam prodavao jednu sezonu, a onda je počeo rat i poslije se nisam bavio više time. Prije godinu dana sam počeo ponovno izrađivati nakit, kaže Predrag koji inače radi u Kemoplastu, pa je spojio iskustvo i ljubav za izradom nakita. Kaže kako je riječ o dugotrajnom i mukotrpnom poslu. Tope se mesing i bakar, a na kraju se sve polira, tako da nema oksidacije.
– Izrađujem sve vrste nakita, dakle i narukvice i prstenje, naušnice. Izloženo je oko pedesetak komada nakita, a otvoren sam za svaku suradnju, kaže Predrag napominjući kako nema registriran obrt, što je potrebno da bi se bavio prodajom. Izložba je postavljena do kraja tjedna, a autor kaže kako nema nekih posebnih planova.
– Ovo je moja prva izložba, no u svakom slučaju sam otvoren za suradnju. Nakit se ne prodaje tijekom izložbe, no svatko zainteresiran se može javiti, ističe Predrag Gulam.