Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Turisti obožavaju Orgulje, a Trg pet bunara proglasili pustinjom

Autor: Valentina Mlađen

15.07.2013. 22:00
Turisti obožavaju Orgulje, a Trg pet bunara proglasili pustinjom

Foto: PIXSELL



Putnika su su najviše dojmili Morske orgulje i Pozdrav Suncu, ali i Muzej antičkog stakla, sv. Donat, a zanimljivo je da se putnika ni najmanje nije dojmio Trg pet bunara: “Nema niti jednog cvijeta, cijeli prokopan, kao da ste u pustinji, jako loš trg, komentirao je Talijan Adam S.


Moderni putnici više ništa ne prepuštaju slučaju te na odredište dolaze potpuno spremni, a o izboru hotela, restorana, destinacija koje će posjetiti više ne odlučuju skupe reklame već preporuka drugih putnika. Web stranice na kojima gosti ostavljaju svoje dojmove, dobra i loša iskustva s putovanja, napomene i upozorenja bilježe sve veću posjećenost, a jedna od najposjećenijih takvih stranica je TripAdvisor koja nudi sve informacije, od cijena, ranga, loših i dobrih iskustava, fotografija s putovanja… Istražili smo što su na TripAdvisoru podijelili gosti Zadra i tko je prošao, a tko ne te koliko ugostitelji prate ovu stranicu.
Kao hotel koji nudi najbolji omjer cijene i kvalitete u Zadru putnici su odabrali hotel Mediteran kojeg u svojim osvrtima gosti hvale krenuvši od izvrsnog osoblja pa do hrane, dok je s druge strane dosta loše rangiran Hotel Kolovare. Od 91 komentatora njih svega šest ocijenilo ga je kao hotel izvrsne kvalitete, a njih najviše, čak 38 prosječnim. Jako dobru ocjenu dalo mu je 26 sudionika, lošim ga je ocijenilo 13 ispitanika, a užasnim osam. Paul, posjetitelj iz Santa Cruza koji je posjetio 28 gradova i jedan je od aktivnijih na ovoj stranici ne bi preporučio odsjedanje u ovom hotelu.
Da ima i izvrsnih komentara svjedoče osvrti na Hotel Art Kalelarga. No najzadovoljniji ipak mogu biti u Falkensteinerovom Hotel & Spa Iaderi koji je osvojio prestižnu prvu nagradu po izboru putnika koji o njemu pišu samo u superlativima. A u posebnu zadarsku ponudu ulazi i neobični Boutique Hostel Forum koji se, osim zbog lokacije preko puta Donata, putnike dojmio i zbog neobičnog dizajna i uzoraka.
– Nama, ali i svima koji se bavimo turizmom osvrti putnika na stranicama poput TripAdvisora vrlo su vrijedna informacija. No osim toga, mi imamo i vlastiti anketni obrazac kojim nastojimo dobiti što više informacija od gostiju o njihovom boravku jer preporuke su te na temelju kojih dobivamo goste, kaže Mladenka Škura, direktorica Bastiona i Hotel Art Kalelarga. Da prate stranice, ali i vlastite ankete potvrdili su i u Hotelu Kolovare istaknuvši kako takve ocjene ipak treba uzeti s rezervom jer ono što se jednom svidi drugome bude loše, a o kvaliteti najbolje govore gosti koji se konstantno vraćaju.
Putnici putnicima preporučuju, također i što raditi u Zadru, a ono što ih se, čini se, dojmilo su naravno Morske orgulje i Pozdrav Suncu, ali i Muzej antičkog stakla, sv. Donat, a zanimljivo je da se putnika ni najmanje nije dojmio Trg pet bunara: “Nema niti jednog cvijeta, cijeli prokopan, kao da ste u pustinji, jako loš trg. Mislim da je ovo najgori dio grada u staroj jezgri”, komentirao je Talijan Adam S. koji je Pet bunara posjetio prošlog ožujka. Nasuprot Trga pet bunara Morske orgulje dobile su 141 osvrt, a osim što su turisti oduševljeni jedinstvenom idejom preporuka je na Orgulje u zalazak sunca i uz pivo ili vino uživati u zvuku.