Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Kauboji” predstavljaju arsenal za Rio

15.07.2016. 22:00
“Kauboji” predstavljaju arsenal za Rio


Nakon sedam godina hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrat će utakmicu u Zadru. Ovaj put nije riječ o službenom dvoboju već provjeri protiv Švedske u okviru priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Sa Šveđanima su “kauboji” odmjerili snage i preksinoć u Splitu gdje su pobijedili 26:24. Igrati s istim suparnikom unutar 48 sati možda i nije najsretnije rješenje, a(li) konačna svrha ovakvog rasporeda trebala bi se vidjeti u Riju.
– Ne volim s istim suparnikom igrati nakon 2-3 dana, no ovo je vrlo važan pripremni period uz kojem su taktičke zamisli u prvom planu – rekao je Luka Stepančić, desni vanjski, koji se vratio na teren nakon teške ozljede koljena koja mu se dogodila u studenome prošle godine.
– Oporavak je bio dug i sretan sam što sam se vratio u dresu reprezentacije. Koljeno je u redu, a ispalo je puno bolje nego što sam sam očekivao.
S pet golova uz Domagoja Duvnjaka Stepančić je bio i prvi strijelac protiv Šveđana.
– Iza nas su duge pripreme u kojima smo živjeli na relaciji hotel – dvorana. Jedva smo čekali dvoboj sa Švedskom kako bismo osjetili onaj pravi sportski naboj koji mogu donijeti samo utakmice. Ovo je i početak izgradnje pozitivne, a vjerujem i pobjedničke atmosfere s kojom ćemo putovati na Igre.
Analizu prve utakmice sa Švedskom Stepančić je prepustio stručnom stožeru, no neke stvari je želio naglasiti.
– Pokušali smo opciju sa sedmim igračem i nije bilo loše premda treba voditi računa o tome da nam je protivnik bila Švedska s plitkom 6-0 obranom. Kontrolirali smo rezultat, a kada nam je protivnik desetak minuta prije kraja istrčao 2-3 kontre znali smo i to riješiti i na kraju pobijediti – zaključio je Stepačnić čiji je nastup pohvalio i Željko Babić, hrvatski izbornik.
– Svaka čast Stepančiću koje je odlično iznenađenje. Odigrao je izvrsnu utakmicu u kojoj je je pokazao hrabrost i veliku odlučnost. U njega neizmjerno vjerujem, što je on i zaslužio svojim radom i angažmanom.
Kako je i najavio, Babić je puno toga mijenjao tijekom utakmice. Od obrane, potom sedmog igrača do novih rotacija.
– Ovo je bila dobra kontrolna provjera, nastupili su svi igrači, a sličnu utakmicu možemo očekivati i Zadru. Trebat će nam vremena za detaljniju analizu utakmice, ali mogu reći da sam vidio puno dobrih stvari. Kada budemo malo manje umorni očekujem još agresivniju igru u obrani, bolju tranziciju i dinamiku tijekom utakmice. Ovo je tek početak u kojem nije realno očekivati da budemo u najboljem izdanju.
Čini se da je Luka Šebetić nakon Marina Marića još jedan igrač koji će otpasti s popisa putnika za Rio.
– Nažalost Šebetić je vrlo vjerojatno biti izvan kruga olimpijskih kandidata – zaključio je Babić.