Požari u Košljunu i Benkovačkom Selu ozbiljno zaprijetili

Slika korisnika valentinam
Razbuktala se požarna sezona
Diljem županije od noći sa subote na nedjelju na terenu je bilo 200-ak vatrogasaca sa 70-ak vozila
Fotografija čitatelja
Ovako je to izgledalo na Pagu

Centar 112 primio je u subotu i nedjelju više dojava o požarima na zadarskom području, a gorjelo je u Kakmi, Benkovačkom Selu, Bilišanima, Pagu, Košljunu, Tinju, Viru i Polači...

Požar koji je u subotu navečer izbio u Košljunu na otoku Pagu, u nedjelju je u ranim poslijepodnevnim satima stavljen pod kontrolu, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

- Ljudi su još na terenu, obilaze rubove požarišta, ali sve je pod kontrolom, izjavio je Šoša.

Srećom, naglasio je, polako se smiruje i orkanska bura koja je od subote puhala na cijelom zadarskom području i otežavala gašenje, odnosno razbuktavala vatru, "tako da se nadamo da će sve uskoro biti u redu".

U Zadarskoj županiji vatrogasne postrojbe bile su na desetak mjesta, ali i na tim je područjima vatra bila pod kontrolom.

Diljem županije od noći sa subote na nedjelju na terenu je bilo 200-ak vatrogasaca sa 70-ak vozila, a pomagale su im i zračne snage koliko ima je to dopuštala bura.

Na požarištu na otoku Viru u Zadarskoj županiji u gašenju požara sudjelovala su tri Candaira CL-415, a na požarištu Košljun na otoku Pagu u dva su navrata požar gasila po tri Canadaira. U Vrani kod Biograda na Moru bio je angažiran jedan Canadair CL-415, a u nedjelju u popodnevnim satima kada se veliki požar razbuktao u Benkovačkom Selu u jednom je trenutku bilo upućeno pet Canadaira, a pozivi za angažiranjem zračnih snaga došli su i za požarište kod Lišana Ostrovičkih. 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
2
Prosječno: 2 (1 glasova)