Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Besplatne radionice salse u Arsenalu

Autor: Valentina Mlađen

15.08.2009. 22:00
Besplatne radionice salse u Arsenalu

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Vrući ritmovi Kube tresli su u subotu u noćnim satima zadarski Arsenal. Plesači salse, ali i znatiželjnici privučeni opijajućim latino ritmovima dupkom su napunili prostor Arsenala u potrazi za dobrom zabavom i vrhunskim ritmovima. Krivac za cijeli spektakl, tj. salsa party jest udruga Urban dance community iz Zagreba te plesač i koreograf Mario Knežević. Salsa party u Arsenalu organiziran je kao velika završnica 2. salsa weeka u Zadru u sklopu 1. hrvatskog tjedna urbanog plesa. Udruga Urban dance community već niz godina promiče ples ponajviše među mladima, ali i ljudima svih dobi i uzrasta. Cilj im je samo jedan, a to je promovirati ljubav prema plesu i poboljšati njegov položaj u Hrvatskoj. Stoga su u dogovoru s Arsenalom kroz protekli tjedan organizirali besplatne radionice salse za sve zainteresirane plesače. Odaziv radionicama naravno nije izostao, ali ne samo od strane Zadrana nego su za salsu bili zainteresirani i brojni turisti. Nagrada svim plesačima – veliki salsa party.
– Salsa je poseban ples, ona ne zahtjeva nikakvu formalnu odjeću ili ponašanje, nju pokreće glazba koja vam dopušta slobodu da budete ono što jeste, pokreće vas glazba i nema ništa prirodnije od toga, pokušao je pojasniti salsu Knežević.
U svakom slučaju prema onome što smo imali priliku vidjeti u subotu navečer, prostor Arsenala više je nalikovao sceni iz Prljavog plesa nego zadarskom klubu. Velika zasluga naravno ide i jednom od najboljih latino bendova u Hrvatskoj “Los habanos” koji su zagrijali podij. Među plesačima je bilo i nešto profesionalaca koji su izazivali oduševljenje i divljenje ostalih. No, do kraja večeri čak ni oni koji do tada nisu nikada plesali salsu nisu izdržali zov glazbe te su se završili na nogama u groznici subotnje večeri.