Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bili smo sve što nismo smjeli biti

Autor: Šime Ćurko

15.08.2009. 22:00
Bili smo sve što nismo smjeli biti

Foto: Vedran SITNICA



Sve se događalo na našoj polovici i bilo je teško očekivati da ćemo takvom igrom uspjeti izbjeći poraz – priznao je Zebić
Zadrani u Karlovcu nisu više bili od svatova koji su nakon utakmice mogli samo jedno:
– Čestitati Karlovcu na zasluženoj pobjedi – potvrdio je Dalibor Zebić, trener Zadrana, koji su tako dali svoj doprinos povijesnoj pobjedi Karlovčana na domaćem terenu. U prošlom kolu igrači Igora Pamića slavili su u Osijeku, a sada su i na svom travnjaku došli do tri boda i tako preskočili Zadrane na ljestvici. Nije loše za debitante, ali je loše za Zebićevu momčad koja je od početka svirala krive note.
– Očekivali smo da će Karlovac navaliti na početku utakmice. Drži ih prvoligaška euforija i logično je da su s njom dobili dodatni elan. Uz njih je bio pun stadion i krenuli su maksimalno prema našem golu. No, nisam očekivao da se mi tom pritisku nećemo moći oduprijeti cijelo prvo poluvrijeme – nastavio je Zebić čiji su igrači izgledali izgubljeni na karlovačkom stadionu.
– Naš vezni red nije uspio kvalitetno iznositi lopte prema naprijed. Jedino što smo pokušavali u napadu bilo je izbijanje lopti, a tako se ne može igrati. Sve se događalo na našoj polovici i bilo je teško očekivati da ćemo takvom igrom uspjeti izbjeći poraz. U obrani smo stajali predaleko od protivničkih igrača, tako da su domaći lako dolazili u obećavajuće situacije pred Ježinom. Moram priznati da smo mogli biti sretni što do poluvremena nismo primili više od jednog gola.
U nastavku Zebić je u svlačionici ostavio Bilavera i krenuo s Marunom na desnom boku. Trebalo je donijeti više agresivnosti prema naprijed, no Zadrani su brzo doživjeli konačan nokaut. U 48. minuti stigao je drugi gol domaćih koji su tako uspješno završili posao.
– Dogovor je na poluvremenu bio izaći s naše polovice i konačno krenuti ozbiljnije u napad. Tek što smo to pokušali na terenu i izvesti došao je drugi gol. Istina, malo i sretan za domaće nakon što im se odbila jedna loptu, ali Karlovčani su dobrom igrom i isprovocirali da im i sreća bude naklonjena.
Konačno su u 60. minuti i Zadrani dočekali svoju priliku. Ljubičić je pogodio vratnicu, a Terkeš se nije snašao na odbijenoj lopti.
– To je bila naša jedina prava akcija i zato nas ovaj poraz treba još više zabrinuti. Nismo samo izgubili 2:0 nego nismo ništa ni odigrali. Nakon pobjeda protiv Hajduka i Šibenika, pa i prvog poluvremena iz utakmice s Cibalijom, očekivali smo mnogo više, a odigrali smo utakmicu u kojoj smo se ponašali suprotno od onog kako se igra na gostovanjima.
Pozitivnu ocjenu Zebić je dao tek vrataru Antoniju Ježini.
– Po lošem mogu izdvojiti cijelu momčad, po dobrom možda samo Ježinu. Bila je to kolektivno naša loša igra. Ovaj tjedan mnogo ćemo puta pogledati ovu utakmicu, jer s ovakvom se igrom nigdje ne može ni očekivati ništa više od poraza.


Ključni trenuci


40′ (1:0) – Jerneić je ubacio loptu u šesnaesterac Zadrana, Ježina nije uspio do nje doći i Kovačević je iz blizine zabio za vodstvo Karlovčana.
42′ – Ježina u svom šesnaestercu ruši Novinića, a sudac Ante Vučemilović pokazuje na jedanaesterac. Udarac Pamića s bijele točke zadarski je vratar uspio zaustaviti i tako spriječiti potpuni potop svoje momčadi već u prvom poluvremenu.
48′ (2:0) – Po lijevoj strani je prošao Pilipović i ubacio loptu pred Ježinu. Zadrani su se na trenutak uspjeli obraniti izbijanjem lopte, no ona je došla na dvadesetak metara do Parackog koji je opalio iz prve i naciljao u “90” za novu radost na tribinama karlovačkog stadiona.
60′ – Ljubičić je pokušao iz daljine, lopta se od vratnice odbila do Terkeša koji s pet metara nije najbolje snašao pred golom Karlovca.




 


S Dinamom u nedjelju, 23. kolovoza


U 5. kolu, koje se igra sljedeći vikend, Zadar je domaćin Dinamu, a utakmica će se umjesto uobičajenog subotnjeg termina odigrati u nedjelju, 23. kolovoza u 20 sati. Za dvoboj s Dinamom ne konkurira Bruno Šiklić, koji je dvoboj u Karlovcu završio s dva žuta, odnosno crvenim kartonom.


 


Zebić i dalje s 3-5-2


Iako je na pripremama uigravao momčad za 4-4-2 formaciju, treću utakmicu zaredom Zebić je postavio “staromodnih” 3-5-2, s Bećirijem na poziciji libera te Jonjićem i Šiklićem kao stoperima. Protiv Hajduka i Šibenika je upalilo, no ne i protiv Karlovčana. Prvi put u sezoni od prve minute krenuo je Jakov Surać koji zbog ozljede nije nastupao na trening utakmicama prije početka lige.


 


Karlovac2 – Zadar0


KARLOVAC – Stadion Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja: 3.500. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) – 7. Strijelci: 1:0 Kovačević (40′), 2:0 Paracki (47′)
KARLOVAC: Sunara 7, Pilipović 7, Vukman 7,5, Paracki 8, Barić 6,5, Novinić 6,5 (70′ Tokić -), Jerenić 6,5 (66′ Stefančić 6), Kovačević 7,5, Z. Pamić 6 (81′ Lajtman -), Bunoza 7, Karabatić 7.
ZADAR: Ježina 6, Bilaver 5, (46′ Maruna 5), Bečiri 5 (76′ Kurtin -), Jonjić 5, Jozinović 5,5, Šiklić 5, Surać 6, Šaranović 5, Jerbić 5 (58′ Čurjurić 5,5), Terkeš 5,5, Ljubičić 6