Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Trojica hrvatskih državljana prekršajno prijavljeni

Autor: Suzana Bandić

15.08.2009. 22:00
Trojica hrvatskih državljana prekršajno prijavljeni


Zadarska policija uspjela je pronaći talijanske državljane koji su, navodno, pretučeni u restoranu na Kornatima, a nakon razgovora utvrđeno kako nitko od njih zapravo nije ozbiljno ozlijeđen
Trojica hrvatskih državljana zaradila su prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. Riječ je o akterima navodne tučnjave s talijanskim turistima na otočiću Katina u Nacionalnom parku Kornati, koja je prije tri dana podigla veliku medijsku prašinu kako u lokalnim, a tako i u talijanskim javnim glasilima.
Iako su talijanski državljani, među kojima je bila i Elvira Terranova, novinarka talijanske novinske agencije AdnKronos, tvrdili kako su u kornatskom restoranu “Aquarius” brutalno pretučeni i bačeni u more te da su nakon takvog stravičnog iskustva napustili Hrvatsku, zadarska ih je policija pronašla u zadarskom arhipelagu te su obavili razgovor s njima nakon čega je utvrđeno kako nitko od njih zapravo nije ozbiljno ozlijeđen.
Talijanski gosti policiji nisu znali reći tko je sve sudjelovao u sukobu niti su mogli potvrditi da ih je tukao Zoran Ramov, vlasnik restorana. Policajci su potom obavili razgovor i s Ramovom, no u tom je razgovoru on decidirano zanijekao
izazivanje i sudjelovanje u tučnjavi talijanskih turista iznijevši svoju stranu priče prema kojoj su Talijani sami izazvali nered. Prema njegovom iskazu, povod svemu bio je račun za večeru kojim njegovi talijanski gosti nisu bili zadovoljni. Oni su naime, račun htjeli platiti bankovnom karticom, a kada im je konobar rekao kako primaju samo gotovinu u kunama ili eurima, odlučili su se iznos večere platiti eurima. No, potom nisu bili zadovoljni tečajem od 7,15 kuna već su zatražili izračun po njihovoj tečajnoj listi, a kada im je objašnjeno kako to nije moguće, ostavili su manje novca te su, tvrdi vlasnik, napravili nered i metež.
Vlasnik, međutim, priznaje kako ih je nakon svega odbio brodicom prevesti do njihove jahte, iako im je to prethodno obećao jer se, kako je kazao, u cijeloj toj priči osjetio oštećenim.