17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Nadbiskup Puljić: Molimo da Majka Božja stalno bdije nad nama
Piše: Velimir Brkić
Dobro je što ste podigli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je znao što hoće, slobodnu domovinu Hrvatsku, rekao je nadbiskup Puljić
Foto: Velimir BRKIĆ
Tisuće vjernika svečano su proslavili Veliku Gospu u Škabrnji

Tisuće vjernika župe Škabrnja zajedno s hodočasnicima iz cijele Zadarske županije svečano su proslavili zavjetni dan i svetkovinu Velike Gospe, kojom se obilježava Marijino uznesenje na nebo, najveći blagdan posvećen Majci Božjoj. Središnje misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM s procesijom kroz mjesto predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u zajedništvu sa župnikom don Borisom Pedićem te subraćom svećenicima don Zdenkom Dundovićem i kancelarom Zadarske nadbiskupije don Josipom Lenkićem.

U uvodnoj riječi nadbiskup Puljić podsjetio je na velike žrtve koje su stanovnici Škabrnje podnijeli u Domovinskom ratu.

-Dobro je što ste ovdje na trgu podigli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je znao što hoće, slobodnu domovinu Hrvatsku. Molimo za sve dobročinitelje iz domovine i iseljeništva i za sve one koji su na bilo koji način pomagali ostvarenju hrvatskog sna, naročito za poginule hrvatske branitelje, naglasio je nadbiskup Puljić zazvavši pritom molitve za povratak vjerničkih simbola u naše domove.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod dirigentskom palicom Marije Burčul iz škabrnjske Katoličko molitvene karizmatske zajednice "Dobri pastir". Poslanice su čitale Smilja Bilaver i Josipa Butić, a molitvu vjernika Jagoda Bašić.Crkveni barjak u procesiji je nosila Anka Pavičić. Pod dirigentskom palicom sakristana Zorana Ražova ove godine su Gospiin kip, preostale crkvene barjake i hrvatsku trobojnicu nosili mladići i muževi iz obitelji prezimena Škara.

 

Bez ministra Kalmete
Pored škabrnjskog općinskog čelništva, saborskih zastupnika Nevenke Marinović i Branka Kutije, te nekadašnjeg ministra rada i socijalne skrbi Jose Škare, ovog puta nije bilo ministra Božidara Kalmete koji je svih poslijeratnih godina za blagdan Velike Gospe bio u Škabrnji.

 

Škabrnjska humanost
Prihod od prodaje pića i večernjeg humanitarnog koncerta Jelene Rozge i Milana Terze namijenjen je obitelji tragično poginulog zapovjednika DVD-a Škabrnja, Petara Pavičića - Pekija, poginulog prije mjesec dana u prometnoj nesreći.
Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr