Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Fešta od mora i ribe

15.08.2011. 22:00
Fešta od  mora i ribe


Drugi dan “Kualjskih ribarskih noći – Tunuara 2011.” održan u subotu protekao je kao i uvijek  do sada u zabavno-sportskom tonu. Uz bogati zabavni program i drugim popratnim aktivnostima najribarskije mjesto na Jadranu  dokazalo je kako zna organizirati pravu feštu od ribe  i mora.
Feštalo se u subotu na  svakom dIjelu Obale kaljskih ribara i pomoraca od  jutra do ponoći. Jutro je  započelo defileom ribarskih  brodova Zadarskim kanalom, nastavilo se degustacijom ribljih specijaliteta na  štandovima i plovećim konobama (ribarski brodovi u  funkciji štandova). Prva  fešta počela je pripremanjem  velikog kaljskog brudeta u  300-litarskom loncu.
– U brudet ide 112 kilograma ugora, sedamdeset i  tri kilograma krumpira, četrdeset i tri kapule i tri kile  luka. To je brudet za 300  ljudi, rekao je kapo na brudetu Vilmo Vidov.
Dok su Kaljani spremali  brudet, njihovi gosti iz Benkovca predvođeni gradskim  pročelnikom Željko Katušom lešali su 28 kilograma  janjetine. Najbolje gostima  koji su mogli birati između  mornaričkog ili pješadijskog  menija.
Dok su se cijelim mjestom  miješali mirisi brudeta, janjetine, fritula i drugih delicija, održano je veslačko  natjecanje s kaićima od Batalaže do Mula u kojem je  sudjelovalo pet ekipa. Sve je  to bila uvertira za zabavni  program uz nastup grupe  Magazin i spektakularni vatromet koji je osvijetlio nebo  nad Kalima u ponoć.