Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Belafuška fešta uz dobrog glazbenika i lošu gastroponudu

Autor: Valentina Mlađen

15.08.2012. 22:00
Belafuška fešta uz dobrog  glazbenika i lošu gastroponudu

Foto: PIXELL



Uz odabir dobrog glazbenika organizatorima se ipak može zamjeriti nedostatak sadržaja, a osobito gastroponuda koja se temeljila na ćevapima, pljeskavicama i prženim lignjama


Nakon jedanaest godina pauze prošle godine pokrenuta je tradicionalna Belafuška  fešta, s ciljem vraćanja starog sjaja  ovoj nekad popularnoj i tradicionalnoj manifestaciji. Fešta je  održana i ove godine na igralištu  Osnovne škole Šimuna Kožičića  Benje uz nastup Marijana Bana i  Diktatora. 
Uvod u večer dao je izvrsni bend  Blues Deluxe koji je publiku zabavljao do dolaska zvijezde večeri.  Unatoč odličnoj svirci publika je  ipak nestrpljivo iščekivala Bana  koji se na pozornici, vidno dobro  raspoložen, pojavio nešto iza 23  sata i večer otvorio svojim poznatim hitovima “Četrnaest palmi”,  “Tonka”, “Marica”, “Roza”, a tijekom večeri Ban je zajedno s publikom otpjevao više-manje sve  svoje dobro poznate hitove.
Belafuška fešta i ove je godine  privukla velik broj posjetitelja,  uglavnom obitelji i mladih. Ipak,  teško je reći jesu li organizatori  uspjeli u svojoj prvotnoj nakani  vraćanja sjaja fešti ili je ovo tek  jedna od brojnih ljetnih svirki na  otvorenom. Uz odabir dobrog glazbenika organizatorima se ipak  može zamjeriti nedostatak sadržaja, a osobito gastroponuda koja se temeljila na ćevapima, pljeskavicama i prženim lignjama. S  obzirom da su “porođajne muke”  oživljavanja manifestacije prošli  još prošle godine očekivanja od  ovogodišnje fešte prije su iznevjerila nego oduševila.