Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sve samo ne obična utakmica

Autor: Šime Ćurko

15.08.2012. 22:00
Sve samo ne obična utakmica

Foto: PIXELL



U taktičkom dijelu Zadar teško može iznenaditi Dinamo, ali da se manjak kvalitete može nadoknaditi borbenošću to znamo odavno
Utakmice Zadra i Dinama na Stanovima u pravilu izvuku ono najbolje što društvo sa Stanova u tom trenutku ima. Fraza “igrali smo iznad svojih mogućnosti”, ako je takvo što uopće moguće, često se može čuti nakon dvoboja “plavih” i “modrih”, posebno ako je riječ o utakmicama na zadarskom igralištu.
Tako je bilo i prošle sezone kada je Zadar kod kuće slavio 2:1, a u Maksimiru izvukao 1:1 nakon sjajnog pogotka Antonija Mršića i čudesnih obrana Tome Gluića. Posebno je zanimljivo zadarskih 2:1 jer je to dugo bio jedini poraz Dinama prošle sezone (Zagrepčani su sezonu završili s dva poraza), a Zadrani su cijelu utakmicu izgledali kao da “nisu odavde”. Bio je to moćan Zadar kakav smo malo kad vidjeli u posljednja dva desetljeća.
Bez problema bismo potpisali da je to jedna od pet ili možda čak tri najbolje utakmice zadarskog sastava u povijesti nastupa u Prvoj HNL. No, sutra je nova utakmica u kojoj će se karte miješati na drugačiji način. Na klupi Dinama više nije Krunoslav Jurčić već Ante Čačić koji pamti sretne zadarske dana na prijelazu iz 80-ih u 90-te godine prošlog stoljeća. Kao mladi trener Čačić je tada sa Zadrom bio prvak Međurepubličke lige zapada (treći rang u Jugoslaviji) i izborio Drugu ligu. Tamo Zadar nikad nije zaigrao budući da je počeo Domovinski rat…
Ono što su igrači Dalibora Zebića pokazali u prva četiri kola ne daje mnogo nade zadarskim navijačima u pozitivan ishod sutrašnjeg dvoboja. Ipak, kako su utakmice momčadi iz Maksimira uvijek bile posebne proteklih 360 minuta možemo zanemariti, makar kad je riječ o momčadi iz Ulice Hrvoja Ćustića.
Ne treba sumnjati da će Zadrani biti motivirani kao da je riječ o klasičnom biti ili ne biti, ne treba sumnjati ni u dobro popunjene tribine. Hoće li to biti dovoljno domaćinima ne znamo, ali možemo razumjeti Zebića kada kaže da je Dinamo u ovom trenutku najbolji protivnik. Bolji nego netko iz društva s dna ljestvice.
U taktičkom dijelu Zadar teško može iznenaditi Dinamo, ali da se manjak kvalitete može nadoknaditi borbenošću to znamo odavno. Upravo tu Zadar može tražiti svoju šansu kad već nije iskoristio očekivani umor Hajduka i Slavena nakon dvoboja s Interom odnosno Athleticom.