Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Duvnjak novi trener, otišli Buovac i Sakić

Autor: Šime Ćurko

15.08.2013. 22:00
Duvnjak novi trener, otišli Buovac i Sakić

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dosadašnji trener Tomislav Šarić dao je ostavku. Novi igrač je Jere Kendeš, a u klubu očekuju i Josipa Lončara


Tomislav Šarić više nije trener rukometaša Biograda. Na toj dužnosti zamijenio ga je Danijel Duvnjak, koji će osim trenerske kao i do sada imati i igračku ulogu. Duvnjaku bi u vođenju utakmica trebali pomagati Leo Zorica, također i dalje aktivan kao igrač te Ivan Kolačko.
– Došao sam na sastanak s igračima i vodstvom kluba nakon kojeg sam odlučio dati ostavku. Osjetio sam određeno zasićenje i smatram da je za mene i klub najbolja odluka da trener bude netko drugi. Osim toga, nije bilo naznaka da ćemo na gostovanja putovati s više igrača nego što je to bio slučaj do sada. Nisam više želio sramotiti se i na strani gubiti sa 15 ili čak više golova razlike samo zato što nismo došli kompletni na utakmicu – rekao je Šarić koji ostaje u klubu i trebao bi preuzeti jednu od mlađih selekcija. Šarić je momčad preuzeo u drugom dijelu sezone 2011./12., a lani je na klupi bio svih 26 kola. U prvoj prvoligaškoj sezoni Biograd je završio na desetom mjestu dok je prošle sezone bio 11. u konkurenciji 14 klubova.
Veliki problem za Biograd bit će odlazak Ivana Buovca, jednog od ključnih igrača posljednjih godina. Buovac će sljedeće sezone suditi u Drugoj ligi, a to znači da ne može nastupati ne samo u tom nego i u rangu iznad, u kojem Biograd trenutačno igra. Jedan od najboljih igrača u Zadarskoj županiji tako je, makar za sada, završio karijeru u kojoj je osim u Biogradu značajan trag ostavio i u Zadru. Odlazak iz Biograda potvrdio je i Ante Sakić, kružni napadač, a njegov novi klub trebao bi biti premijerligaš Marina Kaštela.