Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Igram tamo gdje me stave

Autor: Šime Ćurko

15.08.2013. 22:00
Igram tamo gdje me stave

Foto: Vedran SITNICA



Dosta radimo na taktici i u tom dijelu smo sigurno među boljim momčadima u ligi. Svaki se protivnik analizira i ništa se ne prepušta slučaju – napominje Sarić


Iako nema standardnu poziciju u momčadi igra sve više. Malo u veznoj liniji, malo na boku, malo u obrani, ali Ante Sarić (1992.) u dresu Zadra uredno skuplja prvoligaške nastupe. Do sada ih u Kupu i Prvoj HNL ima 58, a za prvu je momčad debitirao 7. kolovoza 2011. kada je ušao u igru u 90. minuti dvoboja Varaždin – Zadar (1:2). Već u prvoj sezoni imao je 20-ak nastupa. Odličan učinak za igrača koji je došao iz juniora. Pri tome nije morao nigdje na posudbu, poput mnogi svojih prethodnika.
– Išlo je bolje nego što sam mogao i zamisliti – kaže Sarić koji je nogomet počeo trenirati u drugom razredu osnovne škole, a u mlađim klupskim selekcijama igrao je bočnog igrača. Poteškoća je nastala kada je iz juniorskih 4-4-2 trebalo prijeći u seniorskih 3-5-2 u kojem je uloga bočnog igrača i obrambena i napadačka. Sarić se u tom dijelu snalazio najbolje što je mogao.
– Igrao sam ono što su treneri tražili od mene, a svoj učinak nisam pozvan ocjenjivati. Stručni stožer i oni koji su gledali Zadar s tribina mogu o tome govoriti.
Milin je napravio veliki iskorak u uključivanju mladih snaga u prvih sastav. Sarić se odlično uklopio u taj projekt.
A na putu prema osvajanju novih bodova Zadru stoji Hrvatski dragovoljac. Povratnik u Prvu HNL u prošlom je kolu iznenadio Dinamo odigravši 1:1.
– Liga je takva da nas nijedan rezultat na treba iznenaditi. Opet, ne znam koliko je bilo onih koji su očekivali našu pobjedu u Splitu ili da će Hrvatski dragovoljac osvojiti bod protiv Dinama, međutim, nitko nije zalutao u Prvu ligu i svaki klub ima svoje kvalitete koje nekad dođu do izražaja, a nekad ne.