Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Perić: Idemo na 9 mandata, ipak je naša jedinica ‘utvrda HDZ-a’

15.08.2016. 22:00
Perić: Idemo na 9 mandata, ipak je naša jedinica ‘utvrda HDZ-a’


Za svoju promociju, zadarski kandidati HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima odabrali su Forum. Kako je rekao moderator Ante Župan, HDZ-ova lista jedina je relevantna lista u 9. izbornoj jedinici koja ima čak pet kandidata “koji se ustaju, rade i idu spavati u ovoj županiji.” Riječ je o visoko drugoplasiranoj na listi Grozdani Perić, Davoru Lončaru, Božidaru Longinu, Martinu Baričeviću i Željku Dilberu. Predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta posebno je naglasio kako ovo je prvi put da jedna žena iz županijskog HDZ-a bude tako visoko plasirana.
Na 14. mjestu bit će Željko Dilber, inače predsjednik HDZ-ovog odbora za branitelje i zastupnik u prošlom mandatu. Ispred njega, na 13. mjestu, bit će načelnik Općine Jasenice u pet uzastopnih mandata, Martin Baričević. Baričević je i dopredsjednik Udruge općina i gradova RH. Nešto više na listi, na 9. mjestu smjestio se rizničar stranke i aktualni zamjenik zadarskog župana Božidar Longin. Davor Lončar, načelnik statistički najrazvijenije općine na području posebne državne skrbi, Općine Poličnik, na 8. je mjestu HDZ-ove liste. Prema Anti Županu, u ovu općinu je uloženo preko 8 milijardi kuna vrijednih razvojnih projekata.
U ime svih zadarskih kandidata HDZ-a, okupljenim novinarima obratila se aktulana pročelnica za financije Grada Zadra, nositeljica drugog mjesta na listi za IX. izbornu jedinicu, Grozdana Perić.
– U ovoj izbornoj jedinici jedino HDZ ima pet kandidata s ovog područja u kojem živimo i radimo. Nastojat ćemo napraviti maksimum za svoju županiju, za svoje ljude, jer svaki dan osluškujemo sve potrebe i zahtjeve naših mladih i starih. Želimo podići i socijalnu i ekonomsku razinu i pridonijeti ostanku mladih u ovom našem predivnom kraju. Smatramo da za to, u odnosu na druge, imamo puno više komparativnih prednosti. Možemo slobodno reći da smo se dokazali u svom poslu i da znamo kako to treba napraviti. Stoga smo tu da osvojimo najmanje 9 mandata i smatramo da je to realan doseg jer ipak naša izborna jedinica zasluženo nosi naslov ‘utvrde HDZ-a’, najavila je Grozdana Perić.