Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Slivnica slavodobitnik

15.08.2016. 22:00
Slivnica slavodobitnik


Povodom Dana Općine Zemunik, skorašnjeg blagdana Kraljice Mira te u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu, održan je 12. turnir “Kraljica Mira – Zemunik 2016”. Prije početka turnira svi sudionici su na spomen obilježju položili vijenac i upalili svijeće za 24. poginula na području Zemunika.
U organizaciji BK Bulin te pod pokroviteljstvom Općine Zemunik turnir u trojkama otvorio je načelnik Zemunika Ivica Šarić, a na turniru je sudjelovalo osam ekipa podjeljenih u dvije skupine. Nakon dvije utakmice Slivnica i Debeljak su sa dvije pobjede izborili polufinale, a kroz skraćeni repesaž to je pošlo za rukom ekipama Bulina i Ruplja koje su imale više sreće u jednoj odigranoj turi. Tako je u polufinalu Bulin potpuno nadigrao do tada vrlo dobar Debeljak, a Slivnica je također bila nadmoćna protiv Ruplja. U redovima Slivnice briljirao je mladi Ivan Medić koji je tijekom cijelog turnira bio nenadmašan u izbijanju, pogotovo u izbijanju bulina pri čemu ih je pogodio oko dvadesetak puta u četiri utakmice! Stvarno, rijetko se događa da na utakmicama netko tako rekordno pogađa. Uglavnom, u finalu su se tako sastali Slivnica i domaćin Bulin u utakmici dostojne finala. Bilo je neizvjesno do kraja, odnosno do sučevog zvižduka do kad se nije znalo tko će prije do cilja. Ipak, na kraju velika pobjeda boćara Slivnice na čelu sa Ivanom Medićem, a uz njega i izvrsnim Draganom Mijolovićem, Igorom Lergom i Blažom Lergom koji su tako u vis podigli najveći pehar koji im je uručio proslavljeni hrvatski kuglač, Zemuničanin Nikola Dragaš. Također nakon dosta “natezanja” treće mjesto osvojila je ekipa Ruplja. 
Za najboljeg izbijača turnira izabran je Ivan Medić, dok je najbolji valjač Rade Šestan iz ekipe Bulina. Nakon uzbudljivog dana usljedilo je tradicionalno “treće poluvrijeme”.
Rezultati, skupina A: Velebit – Rupalj 6:3, Debeljak – Općina Zemunik 13:4, Debeljak – Velebit 13:5, Općina – Rupalj 3:13.
Skupina B: Bulin – Slivnica 7:8, Sv. Nikola – Stankovci 8:4, Bulin – Stankovci 13:7, Sv. Nikola – Slivnica 1:13.
Repesaž: Bulin – Sv. Nikola 1:0, Rupalj – Velebit 1:0.
Za 7. mjesto: Stankovci – Općina Zemunik 9:5.
Za 5. mjesto: Velebit – Sv. Nikola 10:6.
Polufinale: Bulin – Debeljak 13:3, Slivnica – Rupalj 13:1.
Za 3. mjesto: Rupalj – Debeljak 10:8.
Finale: Slivnica – Bulin 9:7.