Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Navijači: Reno, odlazi!; Sinovčić: Nitko više besplatno!

Autor: Šime Ćurko

15.09.2008. 22:00
Navijači: Reno, odlazi!; Sinovčić: Nitko više besplatno!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Od kluba ste napravili sprdnju; Ovo je naš grad i klub; Reno odlazi!, – samo su neki od grafita ispisanih na vanjskim ogradnim dijelovima stadiona Stanovi. Ima li autor (ili više njih) spomenutih grafita veze s nedavnim “slučajem strašilo” nije poznato, ali očito je da su nakon uvijek aktualnih košarkaških u Zadru sve više pojavljuju grafiti povezani s nogometom. Od samnih ispisanih poruka još je više zabinjavajuće što su tekstu dodani i kukasti križevi! Tijekom jutra grafiti su prebojani.
Dok se traže autori ovog uratka nije poznato ni kako je nekoliko kilograma trulih jabuka završilo na južnoj tribini gdje im nikako nije mjesto. Baš kao što im nije bilo ni mjesto na travnjaku gdje su završili još dok se igrala utakmica. Može se očekivati da će Zadar zbog toga biti kažnjen jer bacanje jabuka, bile one trule ili zdrave, ugrožava sigurnost igrača na terenu. Reno Sinovčić, prvi klupski operativac, izjavio je da više “nitko neće besplatno na tribine” mislići pritom na skupinu navičaja Tornada.
– Stav je Uprave da za nikoga nema besplatnih ulaznica, tako ni za Tornado – nedvosmislen je bio Sinovčić.
Mario Gavran, predsjednik Udruge navijača Tornado, ovako je prokomentirao novonastalu situaciju na relaciji navijači – Stanovi.
– Kao Udruga navijača ograđujemo se od bilo kakvih incidenata koji bi se eventualno s nama mogli povezati budući da netko uz neprimjerene natpise dodaje i ime naše Udruge. Iako sam ja više zadužen za navijanje na košarkaškim utakmicama, a s nogometom se bavi druga ekipa ljudi, mi smo jedna udruga. I zato odbacujem bilo kakvu povezanost Tornada sa strašilom, voćem i povrćem, ili grafitima – kaže Gavran koji nije želio previše komentirati Sinovčićevu najavu da će Tornado ostati bez besplatnih ulaznica za nogometne utakmice.
– Nama to nitko službeno nije rekao pa o tome ne želim ni nagađati. U Udruzi ćemo imati sastanak i svime se pozabaviti. Kad je riječ o ulaznicama dio ekipe zadužen za nogomet o tome treba razgovarati s Upravom NK Zadar. Osobno, mislim da svakom klubu, tako i nogometašima Zadra, najviše treba pomoći kad je najteže. Za Zadar se navija u Prvoj, Drugoj ili ne znam kojoj ligi.
Gavran se potom okrenuo – tenisu.
– Nažalost, netko iz nekih svojih tko zna kakvih pobuda koristi to što mediji prenose sve grafite, strašila ili transaprente. Tim stvarima ne treba davati toliki značaj. Bilo bi bolje da svi zajedno stvaramo pravu atmosferu za Davis cup dvoboj Hrvatske i Brazila.
 


Zebić ostaje
Dalibor Zebić došao je jučer na sastanak s Upravom kluba gotovo siguran da će iz klupskih prostorija izaći kao bivši trener prve momčadi. Samo što nije izvadio kemijsku olovku i potpisao sporazumni raskid, u ovakvim situacijama u hrvatskom nogometu uobčajeni rasplet, stigla je odluka – Zebić ostaje trener. Nakon 14 utakmica u kojima su osvojena dva boda mladi stručnjak ima novu priliku. Ako ništa drugo Zadar je barem ovim potezom pokazao da je nadišao domaće običaje u kojima kad ne ide prvi “leti” trener. Naravno, Zebićev ostanak nikom ne jamči rezultatski napredak, baš kao što nema jamstva ni da bi s novim trenerom bilo bolje.
– Uprava je procijenila da stručni stožer ostaje na okupu – rekao je Zebić i onda pojasnio zašto nije sam ponudio ostavku.
– Kao igrač u Zadru sam imao puno teških situacija u kojima je bilo teško dolaziti na treninge, da ne govorim igrati utakmice. Tada nisam bježao od odgovornosti, a ne bježim ni sada. Ostavku nisam ponudio jer smatram da uz momčad treba biti i kad ne ide iako se onda obično čini da je najjednostavnije sve ostaviti i otići. Opet, da je klub želio moj odlazak problema ne bi bilo, to sam rekao odmah nakon utakmice s Croatijom. Ni ja ni nitko drugi nismo preplaćeni na to da budemo u klubu, kako se kaže, nije nam to ćaćino.
Je li vam postavljen neki uvjet za ostanak na klupi. Recimo pobjeda u Vinkovcima?
– Nije mi rečeno ‘ako ne pobijedite u Vinkovcima više nećeš biti trener’. O takvim uvjetima nije bilo govora iako je i meni i svima jasno da nas samo pobjede mogu izvući.