Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Karmen Jeričević potpisuje na godinu dana

Autor: Šime Ćurko

15.09.2009. 22:00
Karmen Jeričević potpisuje na godinu dana


Atmosfera je dobra, svi smo željni rada jer znamo da se samo tako možemo kvalitetno pripremiti za tešku sezonu koja nas očekuje – kaže Jeričević
Pomalo neočekivano košarkašice Zadra dobile su ovih dana pojačanje. Riječ je o Karmen Jeričević, igračici koja je iz Zadra otišla 2004. godine na studij u SAD gdje je četiri godine igrala za svoju sveučilišnu ekipu Midland (Nebraska). U međuvremenu Jeričević je 2008. završila studij za marketing i menadžerstvo, a nakon toga se zaposlila.
– Radila sam posljednjih godinu dana kada nisam igrala košarka. No, budući da sam uglavnom radila u fitnesu održavala sam fizičku pripremu, a i znala sam rekreacijski igrati košarku. Budući da mi je istekla viza za SAD, vratila sam se kući i nakon razgovora s Gordanom Ivković, trenericom od koje sam najviše naučila dok sam trenirala košarku u Zadru, javila sam se u klub gdje su me lijepo primili. Tako da ću sljedeću sezonu biti na raspolaganju Zadru. Još nisam potpisala ugovor, ali sve smo dogovorili pa je potpis samo formalnost – kaže Jeričević, jedna od tri najstarije igračice u zadarskim redovima (Ina Marin, Sanja Rogošić).
– Ekipa je dosta mlada, osim Marin, Rogošić, Antonije Erslan i mene, sve su to juniorke i kadetkinje. Atmosfera je dobra, svi smo željni rada jer znamo da se samo tako možemo kvalitetno pripremiti za tešku sezonu koja nas očekuje.
S obzirom da se ekipi pridružila tri tjedna nakon početka priprema, pitanje je koliko je Jeričević spremna u ovom trenutku.
– To neće biti problem jer i kad nisam igrala košarku, radila sam na održavanju kondicije. Najvažnije mi je što bolje se uigrati s ekipom u kojoj su igračice koje se već uglavnom dobro poznaju budući da zajedno nastupaju u mlađim kategorijama. U Zadru ću biti sljedeću sezone, a onda se, dobijem li vizu, planiram vratiti u SAD.
Marija Mazija i Branimir Peričić ističu bojazan pred novom sezonom u koju Zadar ulazi znatno oslabljen.
– Ne znam kakve su ostale ekipe jer me u hrvatskoj košarci nema već pet godina. Treneri jesu oprezni, ali mislim da se na trebamo nikoga bojati. Najvažnije je dobro raditi, a pravi rad uvijek dođe na naplatu.
Zadar je dobio igračicu koja je početkom tisućljeća nastupala u ekipi koju je vodio Hrvoje Vlašić s kojim su Zadranke osvojile četvrto mjesto u ligi i izborile plasman na završni turnir Kupa Ružice Meglaj Rimac.
– Lijepo je sjetiti se tih dana. Sada je neko drugo vrijeme, ali zadarska ženska košarka ide naprijed s novim snagama.


Bez Blažević na početku sezone


Svakojake nevolje pogodile su redove Zadranki od početka priprema. Nakon teške ozljede Katarine Popović izvan ekipe je i Ivana Blažević, koja je ovo ljeto bila jedna od stožernih igračica kadetske reprezentacije. Blažević je završila na operaciji zbog upale slijepog crijeva, a u klubu previđaju da je na treninzima neće biti najmanje četiri tjedna. S obzirom da sezona počinje 17. listopada to znači da Blažević neće biti spremna za prvih nekoliko kola.