Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Petani: Obrana će nam biti zaštitni znak

Autor:

15.09.2009. 22:00
Petani: Obrana će nam biti zaštitni znak

Foto: Filip BRALA



Mladosti i energije nam neće nedostajati, a ove sezone bit ćemo vrlo agresivni stavljajući akcent na obranu i pritisak po cijelom terenu – kaže Petani
Iza Puntamičana je već skoro dva mjeseca priprema i slijedi pravljenje završne glazure s kojom bi bili konkurentni u predstojećoj sezoni u A-1 ligi. Serija pripremnih utakmica poslužila je treneru Plantaku da gradi momčad kamenčić po kamenčić, a jedan od tih kamenčića je Teo Petani od kojeg se ove sezone očekuje veliki pomak u igri Borik-Puntamike. Od organizatorske palice ovu sezonu ćemo ga češće viđati na mjestu tog drugog “malog” i šutera u momčadi.
– Ove sezone igrat ćemo puno čvršće, agresivnije i borbenije nego lani, što je i normalno za ovakvu konfiguraciju momčadi. Na mjestu organizatora smo Dević, Dražović i ja, samo što mi je trener Plantak kroz pripreme dao naznake da će češće na parketu biti dvojica od nas troje, a moja je šuterska uloga puno veća za razliku od prošle sezone – kazat će Petani koji je oduševljen radom i zalaganjem na treninzima što mu gaji veliki optimizam pred sami početak nove sezone.
– Došlo je dosta novih igrača kao Čakarun, Olivari, Baždarić i Troskot što je uz povratnike Ivanova i Dražovića za Borik-Puntamiku velika stvar. Mladosti i energije nam neće nedostajati, a ove sezone bit ćemo vrlo agresivni stavljajući akcent na obranu i pritisak po cijelom terenu. Imamo sposobnosti za takvu igru i ovi momci koji su došli vrlo brzo su se uklopili u shemu trenera Plantaka. Inače svi smo odlična klapa i nije nam trebalo puno vremena za prilagodbu jednih na druge kad se svi poznamo međusobno već dugi niz godina.
Što mislite kako će se Borik-Puntamika nositi s ostalom konkurencijom u A-1 ligi?
– Teško je išta reći u ovom trenutku kad je sve još u velikoj magli. Relativno su nepoznati rosteri tih momčadi, ali sudeći po prošloj sezoni bit će i ove vrlo ujednačena liga. Igrali smo u pripremnim utakmicama s Trogirom i Šibenikom i pobijedili smo, ali uz veliku količinu energije tako da će sezona sigurno biti teška i duga. Sreća da imamo ove sezone širinu što će nam sigurno biti plus – reći će Petani pred kojim je kao i njegovim suigračima ovog vikenda turnir u Karlovcu gdje će uz domaćina Žoronu odmjeriti snage s još jednim ovosezonskim konkurentom Dubravom.
– U Karlovac kao i sve dosada idemo pobijediti, jer nam je svaka pobjeda, makar ona bila u pripremnoj utakmici, vrlo bitna radi samopouzdanja. Čak nam utakmice s drugoligašima odlično dođu upravo zbog izgradnje tog pobjedničkog mentaliteta koji je pogotovo u sportu kao što je košarka vrlo bitan. Uostalom niti jedan sportaš ne voli gubiti pa tako ni mi – za kraj će Petani.