Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Stanovima moramo svakog pobjeđivati

15.09.2010. 22:00
Na Stanovima moramo svakog pobjeđivati


Nemamo pravo kalkulirati ni u kojem pogledu već napasti od prve minute i pronaći put do pobjede – kaže Glumac
S dvije pobjede i jednim neriješenim ishodom u sedam dosad odigranih kola u HNL-u nogometaši Zadra zakovali su se u donji dom ljestvice sa sedam mršavih bodova. Stoga je potrebno pronaći u sljedećih pet kola, koji nose dva domaćinstva protiv Istre i Šibenika i tri gostovanja kontra Osijeka, Hrvatskog dragovoljca i Intera puno veći bodovni zbir ako se misli dočekati zimu bez tolike strepnje za prvoligaški status, koji je u ovakvoj situaciji neminovan. Posljednje gostovanje kod Lokomotive pokazala je sve manjkavosti u Zebićevom sastavu koji je uspio inkasirati tri gola u mreži iz svega tri protivničke izgledne prilike. Obrana je bila konfuzna u tih nekoliko situacija, a i Tomislav Glumac će potvrditi da taj petak nije bilo prave suradnje između zadnje linije i vratara Ježine.
– Imali smo crne trenutke protiv Lokomotive koji su nas koštali bodova. Oni su iz tri prilike zabili tri gola, a mi iz sedam mrtvih prilika nismo uspjeli nijedan. Jedan smo primili nakon dubinske lopte, a dva iz kornera te definitivno nije taj dan štimala poveznica između nas u zadnjoj liniji i vratara. Slaba je utjeha što smo pri kraju utakmice uspjeli dati ta dva zgoditka kad je bodovni saldo ostao na sedam bodova – kazao je Glumac.
Svako neuspjelo gostovanje dodatno pojačava pritisak pred domaću utakmicu. Istra u subotu djeluje kao protivnik po mjeri za uzeti tri boda, no taj dojam bi mogao samo pokvariti pravu sliku.
– Moramo na Stanovima uzimati po tri boda bez obzira na protivnika. Istra je, također, grogirana lošim rezultatima, još uvijek su bez pobjede, no sigurno će biti vrlo neizvjesna utakmica između dva ljuta konkurenta za prvoligaški opstanak. Nemamo pravo kalkulirati ni u kojem pogledu već napasti od prve minute i pronaći put do pobjede.
Raspored u sljedećih mjesec dana vam nikako ne ide na ruku. Još što vam ne ide u prilog je i prava bolnica koja već neko vrijeme stanuje na Stanovima.
– Kadar nam je sužen maksimalno i trener ima velikih problema sa sastavljanjem prvih 11. Terkeš, Skočibušić, Ćurjurić, Pezo su van stroja sigurno. Gospić je podlegao nekoj virozi, a jedina sretna okolnost je što se vraća Begonja. Bit će teško protiv Istre, a gledajući u budućnost čekaju nas teška gostovanja kod Osijeka, Hrvatskog dragovoljca i Intera. A tu moramo tražiti neki bodovni pomak inače neće biti lako živjeti samo na domaćim uspjesima – zaključio je Glumac.