Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od danas ispred “Pinije” parkiranje besplatno

15.09.2010. 22:00
Od danas ispred “Pinije” parkiranje besplatno


Od danas je na parkiralištu u Petrčanima ukinuto naplaćivanje parkiranja. Radi se o prvome naplatnom parkingu izvan granica strogoga zadarskog gradskog središta, koje je po odluci Gradskog vijeća od ovoga ljeta potpalo pod režim naplate. Naime, od 15. lipnja do 15. rujna ovo parkiralište na ulazu u hotel “Pinija”, se naplaćivalo kao i druga gradska parkirališta od 8 do 22 sata. Ovdje je cijena jednoga sata cijelo ljeto iznosila četiri kune.
– Gradsko vijeće se odlučilo za naplatu na ovom parkiralištu zato da bi se izbjegle ljetne gužve i to je postignuto, a u ta tri mjeseca smo naplatili oko 76.000 kuna, kazao nam je direktor “Obala i lučica” Ante Basioli. Basioli je, također, kazao da ovogodišnja zarada nije pokrila sve troškove koje je tvrtka imala na uređenju i opremi ovoga parkirališta. Jer, znatan dio ubranog novca ide na PDV, isto kao što je to i sa svakom drugom zaradom. Primjerice, na skupom naplaćivanju u prvoj i drugoj zoni ovoga ljeta dobilo se nešto više od dva milijuna kuna, ali je tvrtki poslije izdvajanja PDV-a ostalo oko milijun i pol kuna.
U Petrčanima je bilo ukupno 161 parkirališno mjesto, a sva su svakodnevno bila popunjena, čak toliko da su vozači počeli parkirati na susjednom privatnom zemljištu. Stoga je tvrtka “Obala i lučice” bila prisiljena postaviti ogradu, što je bio dodatni trošak. Bio je tamo i naplatni aparat, koji će se ovih dana demontirati i spremiti za iduće ljeto.