Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odlično sam se uklopio u napadački nogomet

15.09.2010. 22:00
Odlično sam se uklopio u napadački nogomet


Igramo kao u transu od početka prvenstva. Zabili smo ukupno 25 golova u osam kola te smo prvi na ljestvici ispred iznimno skupih momčadi poput Basela i Berna – kaže Puljić
Tomislav Puljić, koji od početka sezone brani boje Luzerna, trenutačno lidera švicarskog nogometnog prvenstva, uz odličan posao u obrani stigne već drugu utakmicu u nizu matirati protivničkog vratara. Uz odličnu igru cijele momčadi koja bježi Baselu i Young Boysima iz Berna za tri i četiri boda, ovaj stasiti stoper u posljednja dva kola je uspio zabiti čak dva gola. Oba su postignuta glavom nakon prekida, Thunu za bod u prošlom kolu i u posljednjem slavlju kontra Bellinzone 6:2, što je bio razlog još jednom prazniku nogometa u Luzernu.
– Nevjerojatno je to što se događa kod nas. Igramo kao u transu od početka prvenstva. Zabili smo ukupno 25 golova u osam kola te smo prvi na ljestvici ispred iznimno skupih momčadi poput Basela i Berna. Igra se napadački nogomet u kojem sam se i ja odlično uklopio, pa sam uspio zabiti i Thunu u prošlom kolu za osvajanje boda, a sada sam zabio taj šesti gol pri kraju utakmice. Sve je kao u najboljim snovima i iznimno sam sretan što sam nakon Lokomotive lani došao u ovaj klub i grad koji je totalno lud za nogometom – kazao je nakon utakmice Puljić koji je nekad u svojim prvim nogometnim godinama igrao na poziciji napadača, pa i ne čudi njegova spretnost u ofenzivi koju nerijetko zna okruniti zgoditkom. Lanije je u dresu Lokomotive u HNL-u četiri puta uspio svladati protivničkog vratara, a ako nastavi ovim ritmom kojeg je uhvatio u Luzernu mnogi napadači bi mogli postati zavisni na njegov golgeterski učinak.
– Volim otići naprijed, pogotovo na prekidima gdje mi je jači adut ta skok igra. Po dolasku u Švicarsku uvidio sam da se igra dosta napadački, pa se nerijetko događa situacija da tek jedan stoper ostane čuvati prostor ispred svog vratara, a ide se naprijed s devetoricom igrača. Tako nešto nisam nigdje doživio, ali je zato igra puno dinamičnija i ujedno pravi spektakl za uvijek ispunjene tribine.
Nogometna bajka u Luzernu zato traje već osam kola. Ipak, nameće se pitanje koliko će dugo ova i za švicarske prilike prosječna momčad dugo odolijevati Baselu i Bernu usidrena na vrhu ljestvice?
– Nadam se što duže iako će ovi bogatiji i jači sastavi sigurno imati cilj dolaska na prvu poziciju. U posljednje dvije utakmice smo bez dva standardna prvotimca, ali smo uspjeli odigrati odlično te ćemo se truditi ostati na prvom mjesto koliko kod bude moguće. Cilj nam je dohvatiti barem peto mjesto koje bi trebalo voditi u Europu, a možda se nastavi ovo čudo pa budemo i bolje plasirani. Nitko o tome ne razmišlja već idemo iz utakmice u utakmicu. Sada nas očekuje Kup, a onda sljedeći tjedan idemo u goste St. Gallenu, pa ćemo vidjeti kako će sve to ispasti – kazao je na kraju Puljić.


Tri gola po utakmici


U osam dosad odigranih kola švicarske prve nogometne lige Puljićev klub je s pet pobjeda, dva remija i jednim porazom sakupio 17 bodova uz fenomenalnu efikasnost. Postignuto je nevjerojatnih 25 golova što bi iznosilo čak 3.1 po utakmici u prosjeku.
Dosadašnji rezultati: Luzern – St. Gallen 4:0, Young boys – Luzern 1:1, Luzern – Xamax 4:2, Luzern – Sion 2:3, Basel – Luzern 1:4, Grasshopper – Luzern 0:3, Luzern – Thun 1:1, Luzern – Bellinzona 6:2.