Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Druženje bajkera u sjećanje na osnivača “Blue knightsa” u Hrvatskoj

15.09.2011. 22:00
Druženje bajkera u sjećanje na  osnivača “Blue knightsa” u Hrvatskoj


– “Dice run” započinje okupljanjem motorista ispred dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku u 12 sati, a u 14 sati u planu je “defile” kroz Kožino, Zaton, Nin i potom preko Mazije do Foruma. Druženje završava u autokampu Borik gdje je planirana zabava uz glazbu do ranih jutarnjih sati – Ivan Miočić, predsjednik zadarske podružnice


Zadarska podružnica “Blue knightsa” u  subotu je domaćin “Dice Runa 2011.” organiziranog u  spomen na Davora Javorskog, utemeljitelja “Blue knightsa” u Hrvatskoj, tragično  stradalog u srpnju 2008. godine na motoru, pri povratku  s posla.
Iz zadarske podružnice poručuju kako očekuju dolazak  velikog broja članova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i  Hercegovine, ali i članova  MK Beštije, Duhovi, Paška  bura, Poskoci, Karabaja,  Stankovci, Veterani te mnogih drugih “ljubitelja vožnje  na dva kotača”, među kojima  je i višestruki prvak Hrvatske  u motociklizmu, Zadranin  Marin Ivanov.
– “Dice run” započinje okupljanjem motorista ispred  dvorane Krešimira Ćosića na  Višnjiku u 12 sati, a u 14 sati  u planu je defile kroz Kožino,  Zaton, Nin i potom preko  Mazije do Foruma. Nakon toga, planirana je vožnja do  restorana u autokampu Borik gdje će druženje uz glazbu  i zabavu potrajati do kasno u  noć – izvijestio je Ivan  Miočić, predsjednik BK  Croatia VIII Zadar, pozivajući ujedno sve motoriste, da  im se pridruže u vožnji, igri i  druženju.
Inače, Motoristički klub  “Blue knights LEMC” osnovan je još 1974. godine u  Bangoru, Saveznoj američkoj državi Maine. U svojim  počecima bio je to mali, lokalni motoklub. No, s godinama on je prerastao u  međunarodni motoklub te  danas broji preko 19 tisuća  članova u svijetu, podijeljenih u 560 podružnica i 12  konferencija.
U Hrvatskoj, “Blue knightsi” su osnovani u kolovozu  2002. godine, a Osnivačka  skupština nekolicine entuzijasta, policajaca predvođenih  Davorom Javorskim  održana je u Daruvaru.  Nakon devet godina  vožnji po susretima BK  širom Europe, posjeta  susretima u Hrvatskoj te  organizacije brojnih humanitarnih akcija “Knightsi” su izišli iz anonimnosti, a uslijedilo je i osnivanje novih podružnica  BKCRO II u Zagrebu,  BKCRO III u Istri,  BKCRO V u Splitu,  BKCRO VI u Rijeci,  BKCRO VII u Zagorju te,  konačno BKCRO VIII u Zadru.
– Ukupno brojimo stotinjak  članova, a po uzoru na kolege  iz ostalih podružnica, uz motoristička druženja i promociju sigurne vožnje motociklima, djelujemo i humanitarno. Kroz organizaciju susreta pod nazivom “Toy Run”  prikupljamo sredstva za donaciju potrebitoj djeci, dok se  kroz “Dice Run” prikupljaju  sredstva za obitelji poginulih  “Blue knightsa” – ponosno ističu iz zadarske podružnice  te uz svoj prepoznatljivi pozdrav “Ride with Pride” pozivaju sve zainteresirane na  moto-druženje.