Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kosor: Program “Kukuriku koalicije” je “program bez programa”

15.09.2011. 22:00
Kosor: Program “Kukuriku koalicije”  je “program bez programa”


Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor  ocijenila je da je jučer predstavljeni program “Kukuriku  koalicije” zapravo “program bez programa” i ne nudi  ništa ohrabrujuće.
“Moglo bi se reći da je  to program bez programa, koji su u  tri-četiri navrata pokušali plasirati u javnost i nije uspijevalo”,  rekla je Kosor uoči  skupa o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Ocijenila je da postoji  nesklad između onoga  kako je najavljeno da  će se taj program provoditi, u neprekidnoj  komunikaciji s ljudima, i onoga što se dogodilo na jučerašnjem  predstavljanju u Tvornici. “Važna je i prva  naznaka kako će se provoditi. Zoran Milanović govorio  je o neprekidnoj komunikaciji s ljudima, ali kad su ljudi  koje su pozvali pokušali nešto pitati, onda im to nisu  dopustili”, rekla je.
Dijelove sadržaja programa Kosor drži prepisanima iz  programa vlade kojoj je na čelu. “Ono što smo dosad  vidjeli iz programa, vezano uz energetiku, to je prepisano iz programa ove vlade”, rekla je.
Kosor je rekla kako nije “stigla pogledati program”, ali  je, kaže, vidjela “refleksije u medijima onoga što je  Zoran Milanović govorio” te ocijenila da program “Kukuriku koalicije” ne nudi “ništa ohrabrujuće”. Neke  naznake, dodala je, upućuju na mnoge kontradiktornosti unutar same te koalicije u vezi s iznimno važnim  infrastrukturnim projektima – “jedni govore da će se  graditi autocesta do Dubrovnika, drugi da neće”.
“Ima mnogo takvih primjera, na primjer na pitanje oko  registra branitelja, Zoran Milanović rekao je da je registar objavljen”, rekla je Kosor.
Hrvatska premijerka drži da program oporbene koalicije ne sadržava ništa konkretno što bi se moglo  analizirati u ovome trenutku. “Ništa konkretno što bismo u ovome trenutku mogli analizirati”, rekla je.
Na pitanje hoće li se sada vladajuća koalicija požuriti sa  svojim programom, rekla je da će ga predstaviti kad im  to bude odgovaralo. “Naš je program odavno gotov.  Nismo ga htjeli predstavljati u vrijeme kad smo smatrali  da to za nas nije povoljno. Mi ćemo ga predstaviti onda  kad to bude za nas povoljno”, rekla je.
Taj će program biti vrlo opširan i opsežan, “po svim  točkama i segmentima života u Hrvatskoj za koje smatramo da građane najviše zanimaju i dat ćemo odgovore  na neka pitanja koja su još otvorena”, najavila je.