Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Trgovinu u Novigradu opljačkala banda razbojnika?!

15.09.2011. 22:00
Trgovinu u Novigradu opljačkala banda razbojnika?!


– Zaprimili smo dojavu o događaju u Novigradu u četvrtak navečer, oko 21.10 sati. Obavljen je očevid, a okolnosti se još uvijek utvrđuju. Tek po okončanju kriminalističkog istraživanja moći ćemo govoriti o kvalifikaciji djela – rekla je Sonja Šimurina iz PU zadarske


Nešto sam slagala kod hladnjaka kad su se vrata trgovine otvorila, a dok sam se okrenula, već je preda mnom stajao krupan muškarac u 30-tim godinama. Samo me zgrabio za vrat i snažno stisnuo – ispričala je u suzama voditeljica trgovine “Sonik” u Novigradu kojoj je prema njezinim tvrdnjama pred zatvaranje trgovine, u četvrtak navečer, nešto iza 20 sati, na radno mjesto upala razbojnička banda od trojice, četvorice muškaraca.
Vidjela je, kaže, samo napadača koji ju je s crnim kožnim rukavicama na rukama snažno zgrabio za vrat zbog čega je ubrzo izgubila svijest.
– Imao je crnu majicu bez rukava, dugu bradu i kosu. Nikad ranije ga nisam vidjela. Ostale nisam uspjela ni vidjeti. Samo sam čula kako lupaju i prevrću po trgovini – ispričala je prodavačica napominjući kako je u nekoliko navrata gubila svijest, a kad se konačno pribrala, razbojnicima više nije bilo ni traga.
– Odjednom sam bila na podu kod ulaznih vrata u skladište, a pokraj mene su bile rasklopive, metalne ljestve. Kako sam tu dospjela, ne sjećam se. Vjerojatno su me oni dovukli – zaključila je prodavačica, inače majka petoro djece, dodajući kako ju prolazi jeza pri pomisli da su joj djeca danas mogla pripremati pogreb.
Ispričala je još kako je s poda na ulazu u skladište, pa do ulaznih vrata trgovine, došla pužući na rukama i nogama. Usput je pokušala nazvati policiju na broj 92, a kad joj to nije pošlo za rukom, nazvala je supruga, no ne sjeća se što mu je točno rekla.
– Nekako sam dopuzala do vrata, dohvatila kvaku i ispuzala van. Slijedeće čega se sjećam je mlađi muškarac koji me je budio i pitao trebam li pomoć. U međuvremenu je došao moj 21-godišnji sin s prijateljem i odvezao me liječnici. Imam hematom na glavi i modrice po cijelom tijelu. I vrat me boli od gušenja – kaže trgovkinja koja je i u petak bila na radnom mjestu jer je kao poslovođa trgovine imala posla oko inventure. Zbog pretrpljenog straha, kaže da ne zna kako će ubuduće obavljati svoj posao, a posebice u poslijepodnevnoj smjeni, a u strahu su i njezine kolegice koje u petak nisu radile s kupcima, već su zbog pljačke morale popisati inventar kako bi se utvrdila nastala šteta i kako bi se utvrdilo što su točno razbojnici odnijeli.
A, što se zaista odigralo u četvrtak navečer u trgovini na novigradskoj rivi, policija službeno još uvijek nije potvrdila.
– Zaprimili smo dojavu o događaju u četvrtak navečer, oko 21.10 sati. Obavljen je očevid, a okolnosti se još uvijek utvrđuju. Tek po okončanju svih radnji moći ćemo govoriti o kvalifikaciji djela – rekli su u petak u PU zadarskoj.


  U SVEGA DVA SATA DVA ORUŽANA RAZBOJSTVA




– U četvrtak oko 18 sati u ulici Bože Peričića u Zadru, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojstvo nad djelatnicom trgovine Tvornice kruha Zadar – izvjestila je Sonja Šimurina, zamjenica glasnogovornika PU zadarske napominjući kako je svaga dva sata kasnije prijavljeno još jedno razbojstvo. Dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika oko 20 sati upala su u trgovinu “Sonik” u Ulici Mate Balote nakon čega su prodavačici zaprijetili pištoljem te od nje zatražili novac.
– U obje trgovine počinitelji su otuđili novac i udaljili se, a ozlijeđenih osoba nije bilo – rekla je Šimurina naglašavujući kako je kriminalističko istraživanje u oba slučaja još uvijek u tijeku te se traga za nepoznatim razbojnicima.