Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Keleminec optužio Srba za nanošenje štete desnici u korist HDZ-a

15.09.2013. 22:00
Keleminec optužio Srba za nanošenje štete desnici u korist HDZ-a


Odluka o smjeni Mirka Čondića s dužnosti predsjednika HSP-a u Splitu donesena je sa šest glasova “za” i po jednim “protiv” i “suzdržan”. Nitko na tom sastanku nije niti spomenuo ikakvu mogućnost ujedinjenja desnice, a niti koaliranja s HDZ-om, kaže Ivan Miličević, dopredsjednik HSP-a


Ujedinjuje li se hrvatska desnica ili je raskol na političkoj sceni desnog bloka veći nego je ikada ranije bio? Ako je suditi po najnovijim javnim prepucavanjima na relaciji A-HSP i HSP, tenzije su podignute na visoku razinu, a o tome najjasnije govori priopćenje koje je javnosti poslala A-HSP Dražena Keleminca u kojem predsjedniku HSP-a Danielu Srbu poručuje da “Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada”.
– To sam mu poručio zato što igra igrice s HDZ-om i Tomislavom Karamarkom na štetu istinskih desnih stranaka. Danijel Srb je samo još jedan HDZ-ovac ukamufliran u HSP. On je duboko u pregovorima s Karamarkom i Ružom Tomašić o takozvanom ujedinjavanju hrvatske desnice, ali to mu neće proći jer to ne žele istinski pravaši koji će ostati izvan tog dogovora i na izbore izići bez HDZ-a – pojašnjava Keleminac dodajući kako će se sve razjasniti u studenom, a već koncem ovog tjedna da će u javnost izići i dokazi o tome da Srb laže. Keleminec dodaje kako je 14. rujna održan sastanak predsjedništva HSP-a na kojem je Srb podnio izvješće o napretku pregovora s HDZ-om, o tome da HSP dobiva dva mjesta u Saboru RH (Srb i Trgovčević), te o ujedinjenju HSP-a i HSP AS u jednu stranku HSP-a kojoj bi Ivan Tepeš bio predsjednik.
– Čudim se da itko ozbiljan uopće obraća pažnju na izjave nekoga tko pred novinarima tuče žene – odgovorio je Srb upitan da prokomentira priopćenje koje je s adrese A-HSP upućeno medijima. Srb je aludirao na stari slučaj kada je jedan medij pisao o sukobu između Kelemineca i jedne ženske osobe oko nekretnine i u kojem je on, prema vlastitim tvdnjama, bio prevaren.