Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Miroslav Reljanović predstavlja Hrvatsku

15.09.2016. 22:00
Miroslav Reljanović predstavlja Hrvatsku


Nakon uspješne regate u Šibeniku, najbolje posade u klasi Farr 40 vraćaju se u Hrvatsku, u Zadar, gdje će se od 21. do 24. rujna održati D-Marin Farr 40 Zadar Regatta. Jedrilice će se utrkivati u vodama zadarskog akvatorija te će svi zainteresirani građani moći pratiti regatu s Rive.
– Drago mi je što nakon Šibenika ponovo imamo priliku ugostiti Farr 40 regatu i to upravo u Zadru. Farr 40 je jedna najuzbudljivijih jedriličarskih klasa u kojoj pobjeda ovisi isključivo o sposobnosti posade da iskoristi prednosti koje im pružaju vjetar i more te sam siguran da će Zadrani uživati u ovom jedriličarskom spektaklu. A kako su vlasnici brodova uspješni poslovni ljudi, organiziranjem ove regate ujedno privlačimo i novi segment gostiju u Zadar i Hrvatsku – izjavio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Croatia, dodajući kako će jahte biti smještene u D-Marin Dalmaciji, najvećoj marini na Jadranu koja je prošle godine proglašena i najboljom marinom u Hrvatskoj.
Među prijavljenima je talijanska jahta Enfant Terrible, pobjednik D- Marin Farr 40 Šibenik Regatte, prve regate u ovoj klasi održane u Hrvatskoj. Uz šibensku regatu, Enfant Terrible je osvojio i Midwinter Championship te West Coast Championship u SAD-u protekle godine. Prvi puta u Hrvatsku dolazi Amerikanac Alex Ropers s jahtom Plenty, osvajač 2016. Rolex Farr 40 World Championship u Sidneyu te 2016. Ancona Farr 40 European Championship održanog u srpnju ove godine u Italiji. Hrvatski predstavnik na D-Marin Farr 40 Zadar Regatti je Miroslav Reljanović sa svojom jahtom Damaco. Regatu će suditi tim od 12 profesionalnih sudaca sastavljen od predstavnika Farr 40 Asocijacije i Jedriličarskog kluba Uskok iz Zadra.