Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Župan: Od prve minute ćemo im pokazati da tu nemaju što tražiti

15.09.2016. 22:00
Župan: Od prve minute ćemo im pokazati da tu nemaju što tražiti


Nakon što su u utorak odradili 4. kolo Treće HNL – jug, pred Zadranima je danas utakmica 5. kola u kojem će na Stanovima dočekati momčad Orkana. Kao što je poznato Zadar je u Metkoviću doživio prvi poraz ove sezone, Neretva je slavila rezultatom 2:1. Unatoč tome što je momčad Josipa Butića na poluvremenu vodila zgoditkom Ivana Šimurine, u nastavku je uz domaćinsko suđenje Neretva preokrenula rezultat i došla do tri boda. Na Zadranima je da se danas u dvoboju s Orkanom na svojim Stanovima iskupe za taj poraz i vrate u sam vrh trećeligaške ljestvice. Jedan od uzroka poraza u Metkoviću bio je i izlazak s terena zbog ozljede u 65. minuti dirigenta Zadrove igre Dragana Župana. Županu je napuknuo nos, a o tome kakvo je bilo suđenje svjedoči i podatak da u toj situaciji nije suđen niti prekršaj na Zadrovom igraču.
– Nos je napuknuo, hrskavica je načeta, ali odmah moram napomenuti da ću protiv Orkana nastupiti na svoju odgovornost – kazivao je jučer ujutro Dragan Župan.
– Odmah po dolasku iz Makarske u jedan sat poslije ponoći posjetio sam bolnicu. Nos je slikan i vidi se napuknuće. Liječnik je preporučio najmanje dva tjedna mirovanja. Međutim, ni na kraj pameti mi nije sada ostaviti momčad na cjedilu. Znam da je opasno igrati s ovakvom ozljedom i da svaki novi udarac u nos znači dodatno izbivanje s travnjaka, ali igrat ću na svoju odgovornost.
Župan je odriješit što se tiče današnje utakmice s Orkanom na Stanovima.
– Ne želim nikoga podcijenjivati, ali smatram da je Orkan momčad koja po kvaliteti spada u donji dio ljestvice. Mi nemamo izbora, Orkan moramo “zgaziti na Stanovima. Od prve minute im moramo pokazati da na Stanovima nemaju što tražiti. Očekujem da danas na terenu bude samo jedna momčad, da ih visoko napadamo i da im praktički ne damo disati. Nadam se i vjerujem da će u napadu zaigrati Želimir Terkeš koji još nije potpuno zdrav, ali da će stisnuti zube kao i ja. Također mi je drago da se vraća Josip Bilaver koji je u Metkoviću dobio minutažu u drugom poluvremenu. Nisam siguran hoće li na dispoziciji biti Tokić, ali siguran sam u jedno, a to je da protiv Orkana nećemo dozvoliti nikakvo iznenađenje. Igra nam samo pobjeda i do nje ćemo na bilo koji način doći – kazao je na raju razgovora Dragan Župan.