Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vijećnici usvojili nerealni rebalans proračuna

Autor:

15.10.2008. 22:00
Vijećnici usvojili nerealni rebalans proračuna

Foto: Adam VIDAS



Proračun je veći, ali nije realno da se on ostvari. Mi smo išli u njegovo povećanje jer postoji mogućnost da se do kraja ove godine počnu realizirati neki projekti i za njih moramo imati stavke u proračunu, rekao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan
Vijećnici Grada Obrovca usvojili su rebalans proračuna za koji je i sam predlagatelj, odnosno gradonačelnik Ante Župan rekao da nije realno da se ostvari. Rebalansom proračuna predviđeno je povećanje prihoda s dosadašnjih 37,790.935 kuna na 50,293.210 kuna, dok su rashodi povećani s 41,773.495 kuna na 54,115.770.
– Proračun je veći, ali nije realno da se on ostvari. Mi smo išli u njegovo povećanje jer postoji mogućnost da se do kraja ove godine počnu realizirati neki projekti i za njih moramo imati stavke u proračuna. Ako se ne realiziraju, prenijet će se u proračun za iduću godinu. U pregovorima smo za izgradnju ceste Golubić – Krupa vrijedne osam milijuna kuna, sanaciju desne obale Zrmanje i rješavanje sustava odvodnje na istoj, rekao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan.
U prvih pola godine realizirano je 40 posto planiranih polugodišnjih prihoda dok je s druge strane realizirano nešto manje od 43 posto rashoda. Brojčano gledano, ostvareni prihodi su iznosili 8,775.822 kuna, a planirano je bilo 21,895.468 kuna. Rashodi su iznosili 9,330.648 kuna, a planirani su u iznosu od 21,895.468.
Vijećnici su donijeli odluku o osnivanju Stožera zaštite i spašavanja za područje Grada Obrovca. Načelnik stožera je dogradonačelnik Obrovca Ivan Bašić, a članovi predsjednik DVD Obrovac Mile Brkić, načelnik PP Obrovac Perica Ešegović, direktor Infra-Grada Mate Karamarko, zaposlenik PJ Elektra Obrovac Mile Maričić, tajnik gradskog društva Crvenog križa Obrovac Marko Vulić, direktor Veterinarske ambulante Obrovac Marin Šimičević, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i komunalno gospodarstvo Gordana Renić i liječnik Doma zdravlja Zadar Ispostava Obrovac Goran Jusup.
Usvojena je i odluka o izmjenama gradskih poreza. Njome će se od iduće godine porez na kuće za odmor plaćati po cijeni od 15 kuna za četvorni metar. Do sada je taj porez iznosio devet kuna po metru četvornom.
 


 FASADA NA SUDU RADI SE NEZAKONITO?


Kako je moguće da tvrtka dobije poslove u vrijednosti od 800.000 kuna od Grada Obrovca, ako nema potrebnu licenciju za rad od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, pitanje je koje je na aktualnom satu izvršnoj vlasti postavio HDZ-ov vijećnik Marko Klanac. Jedan od dobivenih poslova je i uređenje fasade na zgradi Općinskog suda u Obrovcu. Gradonačelnik Obrovca Ante Župan kazao je kako misli da tvrtka ima sve potrebne licencije te je iskoristio mogućnost da pismeno odgovori na pitanje.
Klanac je komentirao kako Izgradnja Obrovca i Grad Obrovac imaju prisne odnose. Na aktualnom satu čulo se kako je spomenuta tvrtka sklopila tri ugovora o kupoprodaji zemljišta s Gradom Obrovcem u vrijednosti od četiri milijuna kuna. Od tri ugovora realiziran je samo jedan, dok ostala dva nisu zbog neriješene prostorno-planske dokumentacije. Izgradnja Obrovac nije od Grada tražila nikakvu naknadu, penale zbog odgađanja izvršenja druga dva ugovora.