Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čakarun: Jedva čekamo početak

Autor:

15.10.2009. 22:00
Čakarun: Jedva čekamo početak


Nakon dva mjeseca priprema svi više jedva čekamo da sezona započne i s nestrpljenjem očekujemo nedjelju i utakmicu sa Šibenikom – kaže Čakarun


Početak nove sezone za košarkaše Borik-Puntamike je pred vratima i ostalo je vremena tek za davanje završne glazure trenera Nevena Plantaka za prvu utakmicu protiv Šibenika. Šibenik u nedjelju u Jazinama pokazat će koliko su se Puntamičani uspjeli dobro posložiti, a rezultati s pripremnih utakmica ukazuju da se zeleni orkestar dobro uštimao, a jedini negativni pokazatelj može biti problemi s ozljedama ključnog dvojca Mrva i Ivanova.
Strepnju izaziva i pitanje kako će reagirati gomila novopridošlih mladih igrača kojima nedostaje iskustva igranja u ovom rangu natjecanja. Oscilacija će sigurno biti u predstojećoj sezoni, ali golema energija koja se pojavila u redovima zelenih donijela je i mnogo dobroga što će sigurno privući puno više gledatelja u Jazine nego minule sezone. Jedan od tih udarnih mladih snaga je i Marijan Čakarun koji je stigavši iz pravca Zadra na posudbu zauzeo važnu mjesto u Plantakovim zamislima. Pogotovo kad se uzme u obzir da neće moći računati na potpuno spremne Mrvu i Ivanova.
– Nakon dva mjeseca priprema svi više jedva čekamo da sezona započne i s nestrpljenjem očekujemo nedjelju i utakmicu sa Šibenikom. Moja je situacija takva da ću sigurno dobiti više minuta na parketu nego što bi to bilo da su Mrva i Ivanov potpuno spremni. Nema razloga za paniku, jer se ove sezone u Borik-Puntamici mogu pohvaliti širinom klupe i tu su još Baždarić, Troskot te Pavić koji također može odigrati pod košem – optimističan je pred početak prvenstva Čakarun koji će u nedjelju imati vrlo težak zadatak čuvanja najpotentnijeg centra u ligi, Mira Bilana.
– Radi se o nevjerojatno kvalitetnom igraču koji prvenstveno svojom konstitucijom (210 cm i 110 kg) izaziva svaki respekt. Također je tehnički dobro potkovan i vrlo je zahtjevan za čuvanje. No, pokazalo se i u pripremnoj utakmici koju smo igrali s njima da postoji rješenje i za njega. Uvjet je da svi igramo obranu kakvu smo prezentirali u pripremnim utakmicama i neće biti straha.
Šibenik spada u gornji dom A-1 ligaša i ne može se reći da će biti lagan put do dva boda u nedjelju.
– Šibenik je uvijek u samom vrhu i po rosteru koji imaju ove sezone bit će vrlo opasni. Nema im Mimice, ali su zato ostavili Bilana, doveli Gaurinu iz Alkara i sad najnovije pojačanje Dženan Rahimić iz Zagreba dodatno zaoštrava ionako veliku konkurenciju pod njihovim košem. Ipak nije to razlog da se ne nadamo najboljem u toj utakmici. Igramo u svojoj dvorani i pokazali smo da znamo igrati. Obrana će biti ključ i ako budemo agresivni i čvrsti, ne vjerujem da se neće dogoditi ono što svi priželjkujemo, a to je pobjeda.
Ima dosta novih lica ove sezone u Borik-Puntamici, a većina vas nije nikad osjetila atmosferu s utakmica A-1 lige. Hoće li to donijeti određeni pritisak na otvaranju sa Šibenikom?
– Ne vjerujem, jer smo svi mi novopristigli igrali konstantno u A-2 ligi i ne smatram da je toliki jaz između tih dviju liga. Kao što sam već rekao, ne razmišljamo ni o čemu drugom nego o tom trenutku kad će sudac podbaciti loptu s centra. Onda nema više razmišljanja o nebitnim stvarima nego odigrati kako smo igrali dosada i siguran sam da će ispasti sve kako smo i zamislili.