Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kakva nas Italija čeka u budućnosti?

Autor: Ante Rogić

15.10.2012. 22:00
Kakva nas Italija čeka u budućnosti?

Foto: Vedran SITNICA



Predavanjem prof. Alessandra Bigarellija na temu „Teritorij – nizina je u igri” jučer su započeli XII. tjedni talijanskog jezika u Zadru. Manifestaciju, koja će kroz narednih tjedan dana ponuditi nekoliko predavanja, predstavljanja knjiga i koncert, organiziraju Udruga Dante Alighieri i Zajednica Talijana u Zadru, u suradnji s Odjelom za talijanistiku i Odjelom za turizam i komunikacijske djelatnosti Sveučilišta u Zadru.
Pozdravivši sve prisutne, Andrea Bevanda, predsjednica Udruge Dante Alighieri predstavila je program ovogodišnjih Dana čija je tematika Italija teritorija, Italija budućnosti.
Alessandro Bigarelli govorio je o potresu koji je u svibnju pogodio sjever Italije. Osvrnuo se na promjene koje je potres donio, na mjestu koje je zahvatio i ljudima koji su zahvaćeni s njim. Također je podsjetio i na potrese koji su se u prošlosti događali na području Italije, kao i o promjenama koje Italiju u budućnosti očekuju.
Manifestacija se danas nastavlja predstavljanjem knjige Danijele Berišić Antić „Poezija, moja velika strast” (La poesia, grande passione mia). Promocija knjige profesorice Berišić Antić održat će se u prostorijama Zajednice Talijana u Zadru, s početkom u 18 sati.
Sutra je na programu projekcija filma „Miracolo a Milano” autora Vittoria de Sica. Film je jedan od najvećih primjera magičnog neorealizma, a prikazat će se u dvorani 127 na Novom Kampusu.
U četvrtak će se na Odjelu za talijanistiku, u staroj zgradi Sveučilišta na rivi, održati koncert-predavanje heroji i heroine u talijanskim melodramama Giussepea Verdija.