Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri studentice koje izaberu plaćat će samo režije

15.10.2013. 22:00
Tri studentice koje izaberu plaćat će samo režije


U Zadru u potpunosti besplatno iznajmljuju stan za tri studentice koje imaju stalno mjesto boravka izvan Zadarske županije.


 Udruga i vjerničko društvo Dobri pastir sa sjedištem u Biljanama Donjim, zaista je dobri pastir. Naime, u Zadru u potpunosti besplatno iznajmljuje stan za tri studentice koje imaju stalno mjesto boravka izvan Zadarske županije.
U vremenu krize morala, otuđenost ljudi i potrošačkog društva rekli bi da je to istinski mirakul, Božje čudo. Upravo je to razlogom da se poput “nevjernog Tome” uputimo do Sveučilišta u Zadru i na kako bi na oglasnoj ploči provjerili točnost informacije.
Put nas potom vodi u centar Udruge u Donjim Biljanama, sugovornica nam je Irena Bajić, dopredsjednica i sama donedavna studentica Sveučilišta u Zadru.
Je li točno da iznajmljujete besplatno stan za tri studentice!?
– Da. Točno je da smo se kao članovi Udruge Dobri Pastir odlučili na činjenje dobra. Naime, svjesni smo svih poteškoća koje studenti imaju, naročito oni koji dolaze iz daljih sredina da bi pronašli sebi smještaj. Svjesni smo da ne možemo svima pomoći, ali malo dobra ipak možemo učiniti.
Dobri pastir je udruga i vjerničko društvo koje je podijeljeno na uži krug društva koje sačinjavaju osobe koje se u potpunosti posvećuju i predaju služenju Bogu, Crkvi i narodu te drugi u širem krugu koji sačinjavaju pretežito mlade obitelji. Otkud vama stan u Zadru?
– Mi smo, kao članovi Udruge Dobri Pastir dobili taj stan na korištene od jedne obitelji, međutim, već godinu i pol dana stvaramo novo svoje sjedište ovdje u Donjim Biljanama. Stan nam je još, svakako, potreban ali mislimo da ima potrebnijih. Malo naše žrtve bit će korisno za druge.


Natječaj do kraja mjeseca




Sad kad znamo da je informacija točna možete li i za Zadarski list reći koji su uvjeti natječaja, da se i one studentice koje budu čitale naš list mogu prijaviti.
– Uvjeti su sljedeći: prvo treba dostaviti potvrdu o redovitom upisu na fakultet i tekuću godinu. Zatim je potreban preslik prve stranice indeksa, potvrdnica župnika koja se dobiva u župi krštenja studentice te pismenu suglasnost roditelja, a jedan od uvjeta je da studentica i njezin stalni boravak treba biti izvan granica Zadarske županije što će potvrditi potvrda od župnika. Svakako, treba napisati kratki životopis. Uz sve to treba poslati i svoj kontakt telefon ili mobitel.
Sve ove dokumente treba poštom poslati na adresu Udruga Dobri Pastir, Donje Biljane 36a, Benkovac. Prijave se primaju do kraja listopada. Studentice koje budu primljene bit će putem kontakt telefona obaviještene o istome.