Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jači trening za tri boda

Autor: Šime Ćurko

15.11.2009. 23:00
Jači trening za tri boda


Sve je bilo gotovo za manje od sat vremena. Moglo je i poneku minutu ranije da se Robert Kresoja u trećem setu nije odlučio na parket poslati djevojke koje uglavnom imaju manju minutažu. Trebalo je mladim zadarskim snagama, premda je cijela ekipa zapravo vrlo mlada, nekoliko minuta za zagrijavanje nakon čega su treći set, a time i meč priveli kraju. Prethodno je nominalno prva postava postavila temelje pobjedi nakon što je u dva seta nadigrala gošće, a u trećem ostvarila velikih 20:10. Trebalo je nakon toga samo mirno posao privesti kraju.
Od početka se igralo u ritmu koji je Zadar nametnuo što svojom kvalitetom što slabom igrom protivnica koje tako ni na trećem gostovanju u sezoni nisu uspjele uzeti ni set. Štoviše, daleko su bile Riječanke i od ozbiljnijeg otpora.
Ukratko, Zadar je počeo u postavi Vrkić, Ugarković, Zubčić, J. Martinović, Barić, Lovrić. Neizvjesnosti u prvom setu nije bilo, Zadranke su od početka pokazale da su bolja ekipa, pa su mogle sebi dopustiti i poneku pogrešku, poput povremeno lošijeg prijema ili neprolaska Veronike Barić u napadu.
Činilo se da bi drugi set mogao biti neizvjesniji budući da su Riječanke povele 4:1. Zadar se vratio na 5:5 i tada je na servis loptu uzela Josipa Martinović nakon čega je Zadar osvojio devet uzastopnih poena, uz dva Josipina asa.
– Josipa je najbolja. Ona ne igra samo snagom nego i glavom – dobacio je Dalibor Masnov, delegat utakmice, u trenutku kada gošće nisu znale gdje će to Martinović servirati. Uopće, Drenova je tijekom cijelog dvoboja imala velikih problem s prijemom, počevši od Ljutić, koja igra na poziciji libera, do svih ostalih igračica. S tako lošim prijemom Drenova nije imala nikakvih izgleda, a kada bi i nešto primile kako treba Riječanke su teško organizirale pravi napad, pa su često iz obrambene linije tek prebacivale loptu u polje Zadranki.
Treći set bio je ponavljanje drugog. Kod 4:4 J. Martinović je servirala, ponovno zabila dva asa u seriji i Zadar je otišao na 10:4. Dovoljno za rješavanje svih briga. Zadranke su tako došle do pete pobjede, a to znači da su i dalje u vrhu ljestvice.


ZADAR3 – DRENOVA0


(25:18, 25:10, 25:19)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 20: Suci: Lučić (Kaštel Lukšić), Juravić (Zadar).
ZADAR: Vrkić, Lovrić, Radulović, Ugarković, Zubčić, J. Martinović, A. Martinović, Magaš, Barić, Fantov, M. Klarica, P. Klarica. Trener: Robert Kresoja.
DRENOVA: Šapić, H. Kusturin, I. Kusturin, Zorović, Zubak, Jug, Pavličić, Kovačić, Bakarčić, Ljutić. Trener: Ilija Matić.




Ozljeda Ivone Magaš


Ivona Magaš, koju Robert Kresoja s Amy Lovrić koristi na poziciji libera, ozlijedila se na zagrijavanju. U jednom trenutku Magaš je krivo stala i stradao joj je skočni zglob. Bez obzira što je bilo jasno da neće igrati, a upitno je i koliko će još trebati vremena za oporavak, Magaš je cijelo vrijeme bila na klupi sa suigračicama. Kada su se mijenjale strane nakon setova, Zadranke su u naručju nosile Magaš na drugu stranu parketa.


 


Vrkić: Kvaliteta i unutarnji duh


Mladenka Vrkić, kapetanica Zadranki, za pobjedu svoje ekipe kaže da je bila – očekivana.
– Zna se da Drenova na gostovanjima igra dosta lošije nego kod kuće. Osim toga, oslabljene su u odnosu na prošlu sezonu. Presudila je naša kvaliteta i unutarnjih duh koji nam je velika snaga. Iako smo u vrhu, još je prerano razmišljati o prvom mjestu. U ligi ima boljih ekipa od nas i toga smo svjesni, no to nas ne sprječava da i dalje igramo ovako dobro. Na kraju ćemo vidjeti što će nam takva igra donijeti.