Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bikeri odali počast škabrnjskim žrtvama

15.11.2013. 23:00
Bikeri odali počast škabrnjskim žrtvama


Povodom obilježavanja 22. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub Korkyra Riders s Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, šesti put za redom organizirao je vožnju motorima od Prevlake do Vukovara. Jedna od etapa moto karavane bila je i jučerašnja od Knina do Škabrnje u koju je prispjelo oko osamdeset motorista. Kao i prošle godine, u Škabrnji su ih dočekali domaćini iz Moto kluba Beštije Zadar. Momci i djevojke u crnim kožnim »jaketama« uputili su se odmah na groblje sv. Luke gdje su, paljenjem svijeća kod velikog križa, odali počast škabrnjskim žrtvama i palima u Domovinskom ratu.
– Tema naše karavane je svake godine ista, posjetiti spomen obilježja iz Domovinskog rata. Tom prilikom palimo svijeće u spomen na one koji su najzaslužniji što danas možemo voziti od Prevlake do Vukovara. U šest dana prijeći ćemo oko 1.200 kilometara, a očekujemo da ćemo u Vukovar ući s kolonom u kojoj će biti 800 motora. Ovo je tematska vožnja kroz cijelu Hrvatsku jer kad protutnjimo kroz sela i gradove, sigurno će neko dijete pitati svoje starije tko su ti momci u crnom i zašto se voze i gdje idu. Priča o tome razvezat će se sama od sebe, rekao je jedan od organizatora iz Moto kluba Korkyra Riders Đani Radovanović.
Na tom putu Škabrnja je jedno od najvažnijih mjesta, simbol stradavanja za slobodu Hrvatske. Većina sudionika su hrvatski branitelji među kojima je i dosta stradalnika Domovinskog rata pa karavana i nosi naziv »Zajedno u ratu, zajedno u miru«.
– Kako se ovo oko nas počelo događati, mi smo tu da se to ne zaboravi. Svake godine prenosimo poruku baš zato da se ne zaboravi žrtva za slobodu, dodao je Radovanović.
Bikere je u zgradi Općine primila i zamjenica načelnika općine Kristina Erlić zaželjevši im sretan put. Nažalost, na putu od Knina do Škabrnje dogodila se i prometna nezgoda u kojoj su ozlijeđena dvojica sudionika karavane.