Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

»Da smo svi isti, bilo bi nam dosadno!«

15.11.2013. 23:00
»Da smo svi isti, bilo bi nam dosadno!«


Za zapitati se »što je to tolerancija« nema boljeg trenutka od sada, danas, kada obiljeržavamo ili bismo trebali obilježavati Međunarodni dan tolerancije. U današnjem društvu riječ »tolerancija« sve češće poprima mistične konotacije, dok ljudi zaboravljaju njenu namjeru i svrhu.
– Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi, u uvodnom slovu je rekao Goran Mušćet, načelnik Tkona, na nastavnom satu tolerancije održanom u prostoru knjižnice za ovdašnje učenike područne škole.
»Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti«, tom porukom jučer je započeo tematski nastavni sat o Međunarodnom danu tolerancije koji se obilježava 16. studenoga.
– Djecu prije svega treba naučiti da izrugivanje zbog nečega što ne možemo promijeniti nije opravdano, jer drugome nanosi bol, kazala je učiteljica i voditeljica tkonske škole Ružice Botić.
Sat je održala Anita Šarić, a uz gore navedene nazočila je i mentorica Irena Bojmić.
– Učenici 2.,3., i 4. razreda su pisali sastavke na temu tolerancije i nakon pročitanih sastava slijedila je međusobna analiza i vrednovanje, objašnjava Šarić.
Iz učeničkih radova se saznalo što je za njih tolerancija. »Prihvatiti moramo nekoga tko ima možda drugačije mišljenje od nas i uvažavati njegovo mišljenje iako se ne slažemo s tim«, rekao je Ivan.