Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Modrić najbolji središnji vezni igrač na svijetu

15.11.2016. 23:00
Modrić najbolji središnji vezni igrač na svijetu


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg središnjeg veznog igrača na svijetu u izboru američkog ESPN-a, dok je Ivan Rakitić uvršten na visoko četvrto mjesto. ESPN-a za veznjak Real Madrida i “vatrenih” navodi kako je “pokretačka snaga”, metronom koji označava ritam.
– Središnji vezni je centar svake uspješne momčadi, a Modrić je igrač visoke klase – navodi ESPN u objašnjenju svog izbora.
Modrić je na proglašen najboljim ispred igrača Barcelone Sergia Busquetsa i klupskog suigrača Tonija Kroosa. Na visokom četvrto mjestu je naš Ivan Rakirić, član Barcelone, a TOP pet zatvara veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba. ESPN je birao po deset najboljih igrača na devet pozicija. Ukupno 90 igrača, a njima je pridodao i deset najboljih trenera današnjice.
Još jedan hrvatski igrač nalazi se među najboljima. Branič Šahtara Darijo Srna je na desetom mjesto desnih braniča.
Najbolji vratar na svijetu je “jedinica” njemačke vrste i Bayerna Manuel Neuer. Najbolji desni branič je Phillip Lahm iz Bayerna, a lijevi još jedan igrač Bayerna David Alaba, dok je najbolji stoper Gerard Pique iz Barcelone. Najbolji napadački vezni je Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja, a najbolji krilni igrač je Marco Reus iz Borussija Dortmund. Mjesto u napadu zauzeli su Barcelonini majstori Lionel Messi i Luis Suarez. Najboljim trenerom je proglašen Pepe Guardiola (Manchester City) ispred Diega Simeonea (Atletico Madrid) i Jurgena Kloppa (Liverpool).