Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Joško Rogić odgovarat će za pokušaj teškog ubojstva?

Autor: Suzana Bandić

15.12.2009. 23:00
Joško Rogić odgovarat će za pokušaj teškog ubojstva?

Foto: Zvonko KUCELIN



Rogić se branio šutnjom, a sudac Babić mu je nakon saslušanja odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti od ponavljanja djela, ali i zbog porasta nasilja među mladima te činjenice da je ovakav brutalan napad uznemirio zadarsku javnost


Joško Rogić (21) iz Zadra koji je u nedjelju na noć brutalno bejzbol palicom pretukao 19-godišnjeg Mislava Marušića uz kaznenu je prijavu za pokušaj teškog ubojstva priveden je dežurnom istražnom sucu Borisu Babiću.
Rogić se branio šutnjom, a sudac Babić mu je nakon saslušanja odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti od ponavljanja djela, ali i zbog porasta nasilja među mladima te činjenice da je ovakav brutalan napad uznemirio zadarsku javnost.
Ante Šegarić, također 21-godišnjak, koji je bio u Rogićevom društvu i s udaljenosti od metar, dva promatrao premlaćivanje, u utorak poslijepodne priveden je na Prekršajni sud uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno drskog ponašanja.
Dvojica nasilnika u pripitom su stanju u nedjelju nešto iza ponoći Mislava Marušića dočekali ispred njegove obiteljske kuće u Ulici Ante Trumbića na Bulevaru nakon što su se s njim nešto ranije verbalno sukobili ispred jednog obližnjeg lokalnog kafića. Rogić mu je prišao i izudarao ga bejzbol palicom, a od siline udarca palicom po glavi, Mislav se samo srušio na pod. Zahvaljujući pribranosti njegovih prijatelja koji su bili u blizini i koji su ga ubacili u automobil i odmah odvezli u zadarsku Opću bolnicu, ostao je živ. Naime, u zadarsku je bolnicu primljen s frakturom lubanje, kontuzijama mozga i laganim krvarenjem na mozgu zbog čega je hitno operiran.
Kako nam je kazao dr. Neven Birkić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, Mislavovo stanje je nakon operacije stabilno i nalazi se izvan životne opasnosti. Prema posljednjim informacijama, u srijedu ujutro počeo je komunicirati s liječnicima i svojom obitelji.


 UDARIO MLADIĆA PEPELJAROM PO GLAVI




Sličan incident, ali srećom s lakšim posljedicama, dogodio se u ponedjeljak oko 22 sata u jednom kafiću u Gračacu gdje se ničim izazvan 21-godišnjak obrušio na godinu dana mlađeg mladića.
Kako smo neslužbeno doznali, napadnuti mladić bio je u društvu djevojke i njezine prijateljice. U trenutku kad se vraćao iz wc-a presreo ga je 21-godišnjak, udario staklenom pepeljarom u glavu, a nakon što se mladić srušio na pod, nastavio ga je cipelariti. U gračačkom Domu zdravlja utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije u teže. Upravo o tome ovisi i sudbina napadača, odnosno hoće li proći tek s prekršajnom ili pak kaznenom prijavom.