Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pjesmom donijeli blagdansko ozračje

Autor:

15.12.2009. 23:00
Pjesmom donijeli blagdansko ozračje

Foto: Vedran SITNICA



Djelatnici knjižnice željeli su na ovaj način zaokružiti uspješan dosadašnji rad s korisnicima, koji su prepoznali i rado koriste sve usluge knjižnice, nerijetko i sami sudjelujući u raznovrsnim događanjima


Prva godina rada obilježena nizom zanimljivih radionica i izložbi već u studenom, zaključena je u Gradskoj knjižnici Zadar – ogranak Arbanasi prigodnim božićnim koncertom.
Djelatnici knjižnice željeli su na ovaj način zaokružiti uspješan dosadašnji rad i suradnju s korisnicima, koji su prepoznali i rado koriste sve usluge knjižnice, nerijetko i sami sudjelujući u raznovrsnim događanjima.
U programu “Božićnog koncerta” prvi je nastupio s božićnim pjesmama Župski dječji zbor “Dominik Savio”, pod vodstvom časne sestre Antonije Jurić. Dio svog repertoara s festivala klapa u Solinu izveli su “Kolibrići” – muška dječja klapa Gradske knjižnice Zadar, pod ravnanjem Milka Belevskog. Zajedničkim nastupom, pod vodstvom Renata Perovića, božićnim programom svoj doprinos ovom blagdanskom događanju dali su i dječji mandolinski sastav te mješovita klapa KUD-a “Kolajna”.
Cjelokupni program recitiranjem stihova božićnih pjesama hrvatskih autora upotpunile su djelatnice knjižnice Lucija Perović i Željana Buljat te se zajedničko druženje potom nastavilo pripremljenom malom zakuskom.
Djelatnici knjižnice, zadovoljni dosadašnjim odazivom korisnika, izrazili su želju da i ovaj božićni koncert, kojem su se svi sudionici s veseljem odazvali, ubuduće postane tradicionalan. Pored redovitih aktivnosti i programa za rad u predstojećoj godini, u knjižnici imaju već planove i za mnoga nova događanja. Kako je najavila voditeljica knjižnice Doroteja Kamber-Kontić, osnivanje kluba čitatelja bit će jedno od njih.