Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Rogić osumnjičen za premlaćivanje, Šegarić tek prekršajno prijavljen

Autor: Suzana Bandić

15.12.2009. 23:00
Rogić osumnjičen za premlaćivanje, Šegarić tek prekršajno prijavljen

Foto: Filip BRALA



Joško Rogić (21) osumnjičen je da je u utorak u noći bejzbol palicom pretukao Mislava M. ispred njegove obiteljske kuće pri čemu je on zadobio frakturu lubanje, kontuziju mozga i manje krvarenje u mozgu. Njegov prijatelj Ante Šegarić koji je zajedno s njim mladića tu noć presreo priveden je jučer na Prekršajni sud zbog drskog ponašanja
Zločin sličan onome od prije 15-ak dana u Rijeci kada je život izgubio creski student, umalo se tijekom protekle noći dogodio i u Zadru kada je 19-godišnji mladić, Mislav M., brutalno pretučen bejzbol palicom ispred njegove obiteljske kuće u Ulici Ante Trumbića na Bulevaru.
Njega su, naime, tamo dočekala dvojica pijanih mladića od kojih ga je jedan fizički napao, nakon čega je s teškim i za život opasnim ozljedama odvezen u Opću bolnicu Zadar gdje je hitno operiran.
O incidentu je odmah obaviještena zadarska policija koja je ubrzo, samo nekoliko ulica dalje od mjesta gdje je mladić napadnut, pronašla jednog osumnjičenika, a nedugo potom i drugog. Obojica su dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je za jednoga od njih utvrđeno da je pretukao 19-godišnjaka, dok je u slučaju drugog utvrđeno tek da je bio na mjestu napada, ali ne i njegova umiješanost u fizički napad.
Riječ je o Anti Šegariću (21) koji je jučer poslijepodne uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno drskog ponašanja, priveden na Prekršajni sud.
Drugi mladić, kako saznajemo iz PU zadarske, zbog premlaćivanja 19-godišnjaka će danas tijekom dana, najvjerojatnije uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, biti priveden Županijskom istražnom sucu, a neslužbeno doznajemo kako je riječ o još jednom 21-godišnjaku, Jošku Rogiću iz Zadra.
Prema priči osoba bliskih ozlijeđenom mladiću nekog posebnog povoda za ovakav brutalni i teški napad uhićeni huligani nisu imali. Kako su nam ispričali, Mislav je s dvojicom prijatelja sat vremena prije napada svratio u kafić Nita na Bulevaru, nedaleko od njegove obiteljske kuće, a tamo je već bio nasilni dvojac i to u vidno alkoholiziranom stanju. Odmah ispred kafića verbalno su se sukobili, pa je Mislav sa svojim prijateljima produžio prema Smiljevcu, a potom kući. No, pijani je dvojac smislio pakleni plan. Dočekali su ga pred vratima njegove obiteljske kuće gdje je Rogić odmah nasrnuo na njega i udario ga bejzbol palicom po glavi, dok je Šegarić sve to promatrao s udaljenosti od svega metar, dva. Njegovi prijatelji, koji su srećom još uvijek bili u blizini, mladića su sa slomljenom lubanjom i brojnim ozljedama po tijelu prevezli u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć. Premlaćivanju je svjedočio i Mislavov prijatelj i susjed koji je, kako kaže, u to vrijeme bio u kući i začuo neku galamu i viku na ulici.
– Povirio sam kroz prozor i vidio susjeda s dva ili tri prijatelja, a samo nekoliko metara dalje uz dvorišna vrata njegove kuće stajala su još dvojica. Izišao sam u dvorište, a kad sam pogledao prema susjedovoj kući vidio sam kako ga jedan od te dvojice palicom udara po glavi. Samo se srušio na pod. Ne znam što bih rekao. To je prestrašno što su mu učinili, a on to zasigurno ničim nije niti izazvao, a niti zaslužio – rekao je Mislavov susjed i prijatelj dodavši kako je sreća da su se njegovi prijatelji brzo snašli te ga odmah ubacili u auto i odveli na hitnu.
Zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Neven Birkić potvrdio je da je mladić zadobio frakturu lubanje, kontuziju mozga i manje krvarenje u mozgu.
– Liječnici su odmah po prijemu mladića operirali i sve je prošlo u najboljem redu. Sada je na postintenzivnoj njezi na Odjelu neurokirurgije – rekao je dr. Birkić dodavši kako je mladićevo stanje nakon operacije stabilno te da se nalazi izvan životne opasnosti.