Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sagadin: S malo sreće do +19

Autor:

15.12.2009. 23:00
Sagadin: S malo sreće do +19

Foto: Zvonko KUCELIN



S malo sreće ili bolje reći spretnosti mogli smo dostići željenih 19 razlike, ali sama činjenica da smo deklasirali jedan vrlo jaki Hapoel daje nam golemu količinu samopouzdanja pred sljedeće vrlo teške utakmice, kazao je Sagadin
Velika borba i penal završnica na 17 ili 18 poena razlike za Zadar nije baš uobičajena slika koju inače mogu vidjeti gledatelji u dvorani Krešimira Ćosića. Nije se strepilo za pobjedom koja je već bila ubilježena krajem treće četvrtine već su sve karte obaju trenera bačene na hvatanje ili smanjivanje razlike koja bi bila dobra u vrlo vjerojatnom slučaju istog omjera obiju momčadi. Lopta je na kraju presudila Sagadinovim trupama, jer je izašla iz obruča vrlo raspoloženom Vladimeru Boisi i tako zadarske šanse za plasman u drugi krug bitno umanjila. Ipak nije bilo mjesta nesreći ni kod domaćeg stratega Zmagoslava Sagadina ni kod Guya Goodnesa, trenera Hapoela. Ovaj potonji je bio prezadovoljan konačnom razlikom, ali nije bio pun riječi hvale za svoje igrače.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, jer je igrao puno bolje od nas i bili su bolji u svakoj statističkoj kategoriji. Ova utakmica je bila potpuno drukčija nego ona pred tjedan dana u Jeruzalemu gdje smo mi bili ti koji smo držali ritam utakmice te bili sveprisutni na terenu. Znali smo da nas čeka težak posao u Zadru i to se ostvarilo. Kontrolirali su skok, igrali su agresivnu obranu i nisu nam omogućavali da uspijemo doći do laganih poena. Ipak moramo biti pomalo sretni, jer smo izgubili sa 17, a ne s 19 poena razlike i to nam daje veću šansu za prolazak skupine pred utakmice u posljednja dva kola – kazao je još svjež nakon duge i teške utakmice trener Hapoela te konstantirao kako je unatoč svemu ipak grupa potpuno otvorena.
– Bit će vrlo neizvjesno do poljednjeg kola, a mi se nadamo da ćemo ipak uspjeti pobijediti u obje utakmice koje imamo do kraja i tako spriječiti možebitne krugove između nekoliko momčadi koje bi nas u konačnici mogle stajati prolaska dalje – posljednje su riječi Guya Goodnesa, a na red je došao i domaći trener Sagadin koji nije imao potpuni užitak fenomenalne pobjede Zadra, jer je tako malo nedostajalo da se pobijedi Hapoel čak dva puta u jednoj utakmici.
– Mogu samo čestitati svojim igračima, jer su odigrali odlično. Bili su briljantni u obrani, dominirali u skoku. Jedino što je bilo malo nervoze u prvoj četvrtini koju smo na sreću uspjeli istisnuti dobrom obranom. S malo sreće ili bolje reći spretnosti mogli smo dostići željenih 19 razlike, ali sama činjenica da smo deklasirali jedan vrlo jaki Hapoel daje nam golemu količinu samopouzdanja pred sljedeće vrlo teške utakmice – prvi su dojmovi Sagadina nakon završetka utakmice koja je donijela nova dva boda i ostavila Zadar u izvjesnoj borbi za jedno od prva dva mjesta. Ide se u goste Arisu da bi se u posljednjem kolu dočekao Šiauliai u Krešinom domu. Strateg Zadrana je zaželio obje pobjede koje bi bile dovoljne za prolaz.
– Dobili smo to samopouzdanje koje će nam vjerujem pomoći da u obje utakmice do kraja pobijedimo. Jednu bi trebali sigurno dok će s Arisom biti teško, ali ne i nemoguće – kazao je za kraj Sagadin.


Izjavili su:


VLADIMER BOISA, ZADAR
– Mogli smo pobijediti i s više od 19 poena razlike, ali Hapoel je momčad koja ima više iskustva u Eurokupu od nas. Svi smo dali svoj maksimum i stoga je naša pobjeda zaslužena. Ja bih čak rekao da možemo pobijediti i Arisa u Solunu. Tamo sam igrao jednu sezonu i znam da će oni biti pod pritiskom. Zaista vjerujem da možemo pobijediti ako svi budemo motivirani i ako odigramo dobru obranu. Oni su iskusni, ali nemaju toliko energije koliko mi imamo. Samo da nas sreća u šutu malo pomazi.
ROK STIPČEVIĆ, ZADAR
– Prije utakmice nam je najvažnije bilo ostvariti pobjedu. Hapoel je snažna momčad koju smo uvelike uspjeli limitirati, a na kraju nam je nedostajalo malo sportske sreće za pobjedu s više od 19 poena razlike. Na kraju se ipak moramo veseliti pobjedi. No, već u subotu nas čeka teško gostovanje u Trnskom protiv Zagreba koji je ove seone još uvijek neporažen na domaćem parketu.
TRENT PLAISTED, ZADAR
– Utakmica je bila uzbudljiva. Ovo je bila velika utakmica za nas. Bila nam je potrebna dobra igra i pobjeda. Trebala nam je pobjeda kako bismo ponovno dobili pravu podršku od navijača. Zadovoljni smo pobjedom, iako smo mogli pobijediti s više od 19 razlike. Međutim, ne treba žaliti nakon što ste pobijedili. Moja igra? Igrao sam prilično dobro. U svakoj utakmici želim napredovati. Istina, imao sam nekih grešaka, ali sretan sam što mogu igrati i pomoći svojoj momčadi.
TOMISLAV RUŽIĆ, ZADAR
– Ostvarili smo veliku pobjedu, zaista nam puno znače ova dva boda. Mogli smo do kraja istopiti njihovu prednost iz Jeruzalema, ali nedostajalo nam je sreće u završnici.
LEO LYONS, HAPOEL
– Nismo pružili dobru igru poput one iz Jeruzalema. Igrali smo individualno, odnosno svatko za sebe. Nismo pomagali u obrani i sve to je na kraju rezultiralo porazom.
M. LORDANIĆ