Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

“Advent na Poluotoku” uzeli u svoje ruke

15.12.2010. 23:00
“Advent na Poluotoku”  uzeli u svoje ruke


Grad Zadar je, navodno, zbog neisplativnosti i loših vremenskih uvjeta, ove godine odustao od “Adventa na Poluotoku”, pa smo mi odlučili organizirati ga bez ijedne kune od ikoga, tajanstven je bio Enio Meštrović


Kako najavljuje Enio Meštrović, predsjednik Udruge “BiK”, i ove će godine svojim mještanima priuštiti tradicionalno “Kolendrivanje”. Osim toga, s obzirom da će odlukom Grada, Zadrani ove godine ostati bez manifestacije “Advent na Poluotoku”, Enio najavljuje performans članova njegove udruge kojim će ga nadomjestiti.
– I ovaj put ćemo, i to petu godinu zaredom, ići ‘u kolendru’ kako bismo pjevajući prigodne pjesme po kućama naših mještana nagovijestili Božić. Kolendrivanje će biti 23. prosinca, od popodne do navečer, kada će gotovo svi članovi udruge, nas preko 20, zajedno obići desetak kuća, najavio je Meštrović, pojasnivši da se ovom prilikom u domovima pjevaju isključivo božićne pjesme, a ukućanima se upućuju najljepše želje u povodu Božića i nadolazeće nove godine.
S obzirom na to da su Grad i Turistička zajednica ove godine odustali od manifestacije Advent na Poluotoku, jer se, kako je istaknuto, nije pokazao financijski isplativim, Meštrović navodi kako “BiK” ovaj posao uzima u svoje ruke.
– Grad Zadar je, navodno, zbog neisplativnosti i loših vremenskih uvjeta, ove godine odustao od ‘Adventa na Poluotoku’, pa smo mi odlučili organizirati ga bez ijedne kune od ikoga. Za sad samo mogu reći da će to biti jedan božićni performans, kojim ćemo se osvrnuti na trenutačno, doslovce, umirući položaj Poluotoka, tajanstven je bio Meštrović, istaknuvši da će svi detalji oko ovog performansa ostati tajna sve do Badnjaka.
 


“Sto godina Hajduka”




Poznato je da su uz brojne aktivnosti bokanjačke udruge “Bleke i konji”,  njihove maškare posljednjih godina najupečatljivije na Zadarskom  karnevalu. Tako su zahvaljujući originalnim idejama i izuzetno dobro  izvedbom, poput “Kazahstana”, “Leta 3” te teme “Funk is not dead” i  drugima, redovito izazivali oduševljenje, ali i kontroverze te nerijetko  bivali na samom tronu Zadarskog karnevala. Kako najavljuje Enio  Meštrović, predsjednik udruge “BiK”, ništa drugačije ne bi trebalo biti ni  na idućem karnevalu.
– Započele su pripreme za Karneval, ali s obzirom na to da su nam za  to potrebna znatna sredstva, još ne znamo hoće li Turistička zajednica  Grada Zadra ponovno stati iza nas. Za sad mogu reći da je tema naše  skupine na idućem Karnevalu “Sto godina Hajduka”, a svi ostali detalji za  sad su, naravno, tajna, najavio je Meštrović.