Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šimuniću 10 utakmica kazne, Mandžukiću jedna

15.12.2013. 23:00
Šimuniću 10 utakmica kazne, Mandžukiću jedna


Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio je hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića (35) sa 10 utakmica zabrane nastupa u službenim utakmicama, te sa 30,000 švicarskih franaka zbog povika “Za dom” po završetku uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda. Šimunić je po završetku utakmice uzeo mikrofon, te nekoliko puta uzviknuo “Za dom” na što mu je publika s tribinma odgovorila sa “Spremni”, a Disciplinska komisija FIFA-e je takvo ponašanje okarakterizirala diskriminatornim.
“Igrač i publika su koristili povik kojeg je tijekom Drugog svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Stoga je Disciplinmska komisija zaključila kako je njihovo ponašanje bilo diskriminirajuće.
Uzevši u obzir sve okolnosti ovog slučaja, posebice ozbiljnost incidenta, komisija je odlučila kazniti igrača sa 10 utakmica neigranja”, objavila je FIFA. Usto, Šimuniću će tijekom odsluživanja kazne biti zabranjen i ulazak na stadione tijekom odigravanja tih utakmica.
Mario Mandžukić suspendiran je na jednu službenu utakmicu zbog grubog prekršaja i crvenog kartona na istoj utakmici s Islandom u Zagrebu.