Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pobjedom anulirati poraz od Cedevite

Autor:

16.01.2009. 23:00
Pobjedom anulirati poraz od Cedevite

Foto: Filip BRALA



Najveća opasnost prijeti od standardnih Vranješa, Karača i Lucića. Oni kao okosnica momčadi daju najjači ton njihovoj igri. Dolaskom Amerikanca Dejona Prejeana dobili su dodatnu širinu – kaže Bujan


Košarkaši Borik-Puntamike danas gostuju na samom jugu Hrvatske u Dubrovniku u sklopu 11. kola A-1 lige. Teška utakmica kojoj prethodi mukotrpno putovanje dolazi u tjednu nakon prvog domaćeg poraza od Cedevite. Pobjeda u toj utakmici uzdignula bi Puntamičane ponovno u poziciju da kroji sami vrh ljestvice koji od početka prvenstva suvereno drži momčad Cedevite. Trener Borik-Puntamike Tihomir Bujan pred odlazak u Dubrovnik smatra da se tradicionalno neugodnim Dubrovčanima može parirati.
– Uvijek je u Dubrovniku bilo teško za igrati. Prvenstveno se to odnosi na teško putovanje koje je uvertira u utakmicu, dok su kao momčad Dubrovčani jako negostoljubivi na svom terenu. Tako će biti sigurno i danas, pogotovo uzimajući u obzir da je prvenstvo nikad izjednačenije i teško se dolazi do gostujućih pobjeda. No, naš motiv je neupitan i mi moramo pokušati odigrati najbolje da bismo se uspjeli izvaditi za neugodan prošlosubotnji poraz od Cedevite. Pobjedom u Dubrovniku dobili bismo mnogo. Naime, pobjeda nad direktnim konkurentom bi nam dvostruko značila, a i uspjeli bismo anulirati domaći poraz protiv Cedevite. Tako da je ova utakmica prva od osam kvalifikacijskih koje imamo do kraja regularnog dijela prvenstva – započeo je Bujan.
Koji je recept za uspjeh? Vrlo su rijetke situacije da se gosti u ovoj ligi vraćaju uzdignute glave s gostovanja.
– To ovisi o mnogo čimbenika, ali govoreći o igračkim kvalitetama u njihovoj momčadi zna se da najveća opasnost prijeti od standardnih Vranješa, Karača i Lucića. Oni kao okosnica momčadi daju najjači ton njihovoj igri. Dolaskom Amerikanca Dejona Prejeana dobili su dodatnu širinu i, sudeći po utakmici s Dubravom, pokazao se kao korektno pojačanje za ovaj rang natjecanja. Na nama je da pokušamo nametnuti svoj tradicionalan stil igre s agresivnom obranom i, ako budemo šuterski raspoloženi, imat ćemo priliku pomrsiti račune domaćinu. Ponavljam, Dubrovčani su jedna opasna domaćinska momčad koja na svom terenu izgleda puno drugačije nego na gostovanju. Imali smo priliku vidjeti kako su nas namučili u Jazinama u drugom kolu.
Jeste li se kompletirali nakon velikih problema s ozljedama u proteklom razdoblju.
– Naši problemi s ozljedama i bolestima, izgleda, dolaze kraju. Svi su spremni, a pod time mislim da nam se konačno u pravi trenažni proces vraća i Grgurević koji će tako već od sljedećeg kola konkurirati za sastav. Njegov povratak značit će nam puno i njegovo košarkaško umijeće će nam biti od velike pomoći za nastavak prvenstva – zaključuje Bujan.