Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kreativna radionica za inspirirane mališane

Autor: Anamaria Perović

16.01.2010. 23:00
Kreativna radionica za inspirirane mališane

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ovakve prigodne radionice u knjižnici se kontinuirano provode, jer kako je istaknula voditeljica Zubčić-Letinić, osim za posuđivanje knjiga i lektire, kroz igru i učenje djeca ovdje imaju priliku korisno i zabavno provesti svoje vrijeme


U povodu blagdana Sv. Stošije u ogranku Arbanasi Gradske knjižnice Zadar održana je u srijedu još jedna zanimljiva radionica za djecu. Voditeljica druženja Melita Zubčić-Letinić, knjižničarka na dječjem odjelu, okupljenim mališanima govorila je o sv. Stošiji, zaštitnici grada Zadra, njezinom velikom značaju i štovanju. Pripremila je pritom materijale i slike zadarskih znamenitosti, nakon čega je uslijedilo crtanje u kojem je glavni motiv bila katedrala posvećena zadarskoj zaštitnici.
Ovakve prigodne radionice u knjižnici se kontinuirano provode, jer kako je istaknula voditeljica Zubčić-Letinić, osim za posuđivanje knjiga i lektire, kroz igru i učenje djeca ovdje imaju priliku korisno i zabavno provesti svoje vrijeme.
– Cilj radionica je da se djeca međusobno druže te ih uz igru i šalu potičemo da čitaju. Učimo ih i da internet ne služi samo za igranje igrica, već da ga mogu i vrlo korisno iskoristiti, a različiti sadržaji koji su u radionice uključeni, poput likovnih, glazbenih i plesnih, istaknula je Zubčić-Letinić, djeci pružaju mogućnost razvijanja kreativnosti. Svi radovi, crteži i ostale dječje kreacije kasnije u knjižnici budu i izloženi.
Za prigodne i izvanredne radionice za osnovce u knjižnici je obično rezervirana srijeda, dok se svakog trećeg četvrtka u mjesecu odvijaju radionice za malu djecu, koja dolaze sa svojim roditeljima. Cijeli program za iduća tri mjeseca već je osmišljen i isplaniran pa, kako nam je najavila voditeljica, djecu ubuduće očekuje još puno toga zanimljivog, od oslikavanja staklenki, izrade papirnatih pahuljica, do pravljenja patuljaka od tkanine.
– Materijal nam je svaki put drugačiji i uvijek radimo nešto drugo. Djeca su na radionicama vrlo kreativna. Puni su ideja i uvijek pitaju što ćemo raditi sljedeće te se na radionice, bez obzira što imaju mnoge druge popodnevne slobodne aktivnosti, redovito odazivaju, zaključila je knjižničarka.