Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U naletu kamiona poginula zadarska liječnica Vera Kraljić

Autor: Suzana Bandić

16.01.2010. 23:00
U naletu kamiona poginula zadarska liječnica Vera Kraljić

Foto: Velimir BRKIĆ



Poznata zadarska liječnica Vera Kraljić (60) preminula je u subotu ujutro na putu u biogradsku bolnicu od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći nakon što je na nju naletio kamion. 
Nesreća se dogodila u subotu oko 11 sati na otoku Pašmanu, a nesretna se žena, kako doznajemo, bila uputila na misu u crkvu sv. Ante Opata u istoimenoj uvali. Na mjesto nesreće izašli su policija, zamjenik Općinskog državnog odvjetnika i istražni sudac Boris Babić, a očevidom je utvrđeno da je 56-godišnjak s otoka Pašmana, koji je upravljao kamionom zadarskih registracija, još udario i u četriri automobila. Kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije na vrlo nepristupačnom terenu, jučer je na mjesto nesreće izišao i prometni vještak kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije. 
– Obavili smo očevid u nadležnosti prometnog vještaka i prikupili sve dokaze na osnovu kojih će on naknadno izraditi pisano izvješće – kratko je pojasnio sudac Babić dodavši da se čekaju i dodatni laboratorijski nalazi krvi i urina za vozača kamiona. Inače, kako doznajemo, preliminarni rezultati klasičnog alkotesta pokazali su kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola.


 DVOJE OZLIJEĐENIH KOD MURVICE


Teška prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede dogodila se u nedjelju u 04.40 sati na državnoj cesti D-8 u mjestu Murvica Gornja. Do nesreće je došlo kada je, kako izvještava policija, 35-godišnji vozač iz Zadra upravljajući vozilom iz smjera Zadra prema Posedarju uslijed neprilagođene brzine i nepropisnog pretjecanja izgubio nadzor nad svojim vozilom te potom udario u osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega. Uslijed jakog udara to je vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak iz Posedarja sletjelo van kolnika.
U ovoj prometnoj nesreći teške i za život opasne ozljede zadobio je 35-godišnji vozač, dok je njegov 33-godišnji suvozač također teško ozlijeđen, no izvan je životne opasnosti.